10 coole ideeën voor je Instagram feed

De Instagram addicts onder ons spenderen uren aan hun Instagram-feed. Terwijl anderen er totaal niets om geven. Wij kiezen voor de gulden middenweg. Met een mooie feed overtuig je Instagram-gebruikers namelijk sneller om je bedrijf te beginnen en blijven volgen. Wij zetten de 10 leukste Instagram-feed-ideeën voor je op een rij. Aarzel niet om na het lezen van deze blog zelf ook aan de slag te gaan.

  1. Spelen met lijnen.
  2. Het dambord.
  3. Witte en zwarte randen.
  4. Overlapping of puzzel.
  5. Kies een onderwerp en blijf erbij.
  6. Zwart-wit.
  7. Dezelfde filter en/of kleuren.
  8. Minimalistisch.
  9. Donker.
  10. Kleurexplosie.

1. Spelen met lijnen.

Wanneer je jouw feed baseert op lijnen, ziet alles er georganiseerd uit. Je kan kiezen om je feed op diagonale, verticale of horizontale lijnen te baseren.

Een diagonale feed vraagt wat meer planning skills. Je kiest namelijk een type foto en een kleur die je steeds in een diagonale beweging op elkaar laat volgen.

We lezen van nature van links naar rechts. Daarom geeft een feed die een verticale lijn volgt ons een rustgevend gevoel. Je vertelt best één verhaal op één lijn. Zo blijft je feed overzichtelijk.

Een feed gebaseerd op horizontale lijnen ziet er het meest georganiseerd uit. Je gebruikt de middelste strook van je feed om een zelfgekozen thema te laten opvallen. Dit kan je doen door andere achtergrondkleuren te kiezen of door foto’s met quotes af te wisselen.

2. Het dambord.

Een dambord-feed bestaat meestal uit een foto gevolgd door een quote. Maar je kan uiteraard ook de nieuwe titel van je blog, een emoji, een andere achtergrond of een tekening afwisselen met foto’s.

3. Witte en zwarte randen.

In deze feed plaats je witte of zwarte randen rondom je foto’s. Zo creëer je meer ruimte. Je kan je foto’s in een vierkant of rechthoekig formaat uploaden. Speel met witruimte door ze door elkaar te gebruiken.

4. Overlapping of puzzel.

 Een overlappende of puzzel-feed vraagt wat meer concentratievermogen. De foto’s lopen namelijk over verschillende posts in elkaar over. Het is dus belangrijk dat je de juiste foto’s na elkaar post. Je kan 12 foto’s op je feed in één keer zien zonder dat je hoeft te scrollen. Als je één grote afbeelding wil tonen, splits je de foto dus best in 12 gelijke delen. Uiteraard kan je ook overlappende foto’s posten in twee of drie posts.

5. Kies een onderwerp en blijf erbij.

Je hoeft je feed helemaal niet van een kleur of een patroon laten afhangen. Ben jij gek van een bepaald onderwerp? Blijf er dan bij. Je zal zien dat je feed er vanzelf samenhangend uitziet.

6. Zwart-wit.

Een zwart-witte feed is stijlvol en makkelijk te onderhouden. Je foto’s passen namelijk altijd bij elkaar. Als je toch een foto in kleur post dan valt deze meteen op. Vaak wordt een zwart-witte feed gebruikt voor portretten en straatfotografie.

7. Dezelfde filter en/of kleuren.

Dit is een van de makkelijkste manieren om een lijn in je feed te behouden. Door dezelfde filter en/of kleurencombinatie te gebruiken, lijken alle foto’s op je feed bij elkaar te horen. Als je het jezelf makkelijk wil maken kies je best één filter voor je Instagram-feed.

Kies je voor kleur? Dan moeten alle foto’s die je voor je Instagram maakt die kleur(en) bevatten. Verrassend genoeg worden roze en blauwe kleuren het vaakst gebruikt in een kleurgecoördineerd thema.

8. Minimalistisch

In een minimalistische feed post je best enkel foto’s waarvan minstens de helft uit een egale kleur bestaat. Zo creëer je rust en ziet je feed er netjes en georganiseerd uit. Probeer steeds foto’s in eenzelfde kleurpatroon te posten.

9. Donker.

Een donkere feed maakt een mysterieuze indruk en geeft een mannelijkere look en feel aan je foto’s. Je haalt met opzet de saturatie van de kleuren in je foto’s naar beneden om zo een samenhangende feed te creëren.

10. Regenboog

Een van de de meest tijdrovende feed lay-outs is de regenboog. Je plaatst telkens telkens drie, zes of negen foto’s in een zelfde kleur. De kleuren wissel je vervolgens af in volgorde van de regenboog.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Aarzel niet ons te contacteren. Wij helpen je graag verder bij het opzetten en uitvoeren van je Instagram-feed.

Uiteraard zijn de voorbeelden die we vermelden in onze blog niet de enige. Hieronder verzamelden nog wat extra voorbeelden. Enjoy!