10 tips tegen coronadips

Heeft Covid-19 jouw sector stevig door elkaar geschud? Staan jouw activiteiten even op een lager pitje? Dat hoeft niet uitsluitend negatief te zijn. Deze periode kan een opportuniteit zijn om je business een grondige make-over te geven. We verzamelden 10 tips om sterker uit de crisis te komen.

  1. Lanceer een advertentie op sociale media

Veel bedrijven zetten in moeilijkere periodes de knip op hun marketingbudget. En dat is het ideale moment voor jou om hun klanten te targeten voor jouw bedrijf. Henry Ford sprak ooit de gevleugelde woorden: ‘A man who stops advertising to save money is like a man who stops a clock to save time’.

  1. Omarm het digitale

Ben jij een product-based business zonder webshop? Hoog tijd om daarin te investeren. Misschien kan je thuislevering toevoegen aan je aanbod. Bied online consulten aan of creëer een abonnementenformule. Schrijf een online cursus. Je klanten zitten veilig thuis en dat lijkt nog even zo te duren. Bedenk hoe je hen toch kan bereiken en stimuleren om van je diensten gebruik te maken vanuit hun zetel.

  1. Leer een nieuwe vaardigheid

Staat er al heel lang een nieuwe skill op je to-dolijstje, maar blijf je dat maar uitstellen wegens tijdsgebrek? Nu heb je echt geen excuses meer! Je hebt eindelijk tijd om een nieuwe vaardigheid te leren om je bedrijf te laten groeien.

  1. Geef je marketingmateriaal een make-over

Hoeveel jaar geleden ontwierp jij jouw flyer, visitekaartjes, brochure, …? Klopt alle info nog? Vermeldt het materiaal al je huidige producten en diensten? Bekijk of je marketingstijl nog up-to-date is en of het volledig past bij je bedrijf vandaag. Zo niet, dan is dit het ideale moment voor een transformatie.

  1. Steek je website in een nieuw jasje

Neem ook je website onder de loep. Je website is een eeuwig work-in-progress. De content én je platform moeten meegaan met de tijd. Is je website mobile-friendly? Ben je vindbaar op Google? Gebruik je al de juiste SEO-keywords? Jouw website moet je bedrijf in het allerbeste licht zetten. Je wil terugkerende klanten en nieuwe prospecten charmeren en overtuigen met dit digitale visitekaartje.

  1. Werp een blik op concullega’s

Ontdek wat er leeft in jouw sector en hoe je concullega’s hun aanbod aanpassen en versterken. Maak van deze tijd gebruik om gaten in de markt te spotten en bouw daarvoor nieuwe diensten of marketingcampagnes uit.

  1. Bevraag je klanten en teamleden

Hoe vaak vraag jij je teamleden of klanten om feedback? Als je ‘nooit’ of ‘zelden’ antwoordde, is dit een perfect moment om daar verandering in te brengen. Ontdek wat zij zoeken, wat ze leuk vinden of net niet, wat ze nodig hebben en hoe jij daar het best op kan inspelen. Zo hou je niet alleen je klanten, maar ook je team gelukkig en trouw.

  1. Laat je netwerk groeien

Netwerken is altijd een goed idee, maar niet iedereen vindt er de tijd voor. Maak gebruik van een rustigere periode om je netwerk uit te breiden. Omring je met een groep potentiële klanten, maar ook met een support team dat je tips en advies kan bieden. Wij staan meerdere keren per maand paf van de impact van mond-tot-mondreclame op ons bedrijf.

  1. Verzamel testimonials

Tevreden klanten zijn de allerbeste reclame! Zij kunnen vertellen hoe jij voor hen een verschil hebt gemaakt. En dat is de meest authentieke, geloofwaardige manier om potentiële klanten van jouw meerwaarde te overtuigen. Neem vandaag de tijd om je (vroegere) klanten te contacteren en vraag hen om een review op Facebook of op Google. Aarzel niet om deze ook te delen op je andere kanalen. Je kan je geen betere reclame wensen.

  1. Geniet van de rust

Want jij bent het waard. 😊 Nee, even serieus … na dag in dag uit hard te werken, mag je ook even profiteren van de rust en het nietsdoen. Geniet van het leven en van wat jou echt gelukkig maakt. Laad je batterijen op. Voor je het weet is het weer druk als nooit tevoren.