10 Tips Voor Je Persoonlijk LinkedInprofiel

LinkedIn is the place to be om relaties met zakenpartners te onderhouden. Al is nog niet iedereen ‘mee’ dit sociaal medium. Dat is zonde, want LinkedIn is een uitstekend netwerk om connecties te onderhouden en zelfs een nieuwe job te vinden. Dit zijn onze 10 tips voor jouw persoonlijk LinkedIn-account.

1. Profielfoto En Achtergrondfoto

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Een goede profielfoto is dus niet te onderschatten. Een selfie met vrienden op een avondje uit kan best leuk zijn op Facebook, maar voor je zakelijke connecties is het niet aan te raden. Gebruik dus altijd een foto waar je ‘netjes’ opstaat en die van professionele kwaliteit is.

De achtergrondfoto wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is het een goed idee om hier wat aandacht aan te besteden. Het komt heel slordig over als je een profiel bezoekt en meteen op een standaard achtergrondfoto kijkt. Selecteer daarom een foto die past bij jouw beroep, bedrijf of professionele interesses.

2. All Star-Level

Het is belangrijk dat je profiel compleet is. Zo kan je beter gevonden worden en krijgen mensen die jouw profiel bezoeken voldoende informatie over jou te zien.

Je hebt vijf niveaus op LinkedIn: beginner, intermediate, advanced, expert en all-star.

Om toe te treden tot het all-starniveau moet je deze 7 stappen voltooien:

 1. Profielfoto opladen
 2. Ervaring toevoegen
 3. Minstens vijf vaardigheden noteren
 4. Samenvatting schrijven
 5. Bedrijf en locatie toevoegen
 6. Opleiding bijvoegen
 7. 50 connecties maken

3. Up To Date

Je LinkedIn-profiel is als een visitekaartje. Het is dan ook belangrijk dat de informatie op je profiel up to date is. Veel mensen vergeten hun profiel te updaten. Maak er daarom een gewoonte van om wekelijks op een vast tijdstip even je profiel na te kijken en indien nodig aan te passen.

Gebruik daarvoor deze checklist:

 • Is je ervaring volledig? Heb je alle recente jobs of projecten toegevoegd?
 • Staan je contactgegevens er duidelijk in?
 • Wil je bereikbaar zijn voor recruiters?
 • Straalt je profiel uit wat je wil uitstralen?
 • Is het voor de lezer geschreven?
 • Heb je een achtergrondfoto die bij je bedrijf en dienstverlening past?
 • Heb je een goede, professionele profielfoto?

4. Maak Het Persoonlijk

LinkedIn biedt standaardberichten en -antwoorden aan, maar die laat je best links liggen. Voeg bijvoorbeeld een kort tekstje toe als je iemand toevoegt. Let wel op dat het geen commerciële boodschap is. Als je een meeting hebt met iemand die je nog niet kent, voeg de persoon dan toe voor de meeting, niet nadien.

5. Vaardigheden Toevoegen

Waar ben jij het beste in? Voeg vaardigheden toe aan je profiel zodat mensen die jouw profiel bezoeken weten waarvoor ze op jou een beroep kunnen doen.

6. Samenvatting

Hoe zou jij jezelf omschrijven? Het is een van de moeilijkste vragen op een sollicitatie, maar een goede samenvatting loont. Een LinkedIn-profiel met enkel een naam en een functie is wat kaal en niet zo interessant. Je bent financial consultant en je weet van jezelf dat je goed bent in je beroep, maar weet de rest van de wereld dat ook? Wat maakt van jou de BESTE financial consultant? Welke talenten heb jij die jouw concullega’s niet hebben?

Extra tip: less is more! Hou het kort.

7. Headline

Net zoals bij een artikel is een headline het uithangbord. Het aantal tekens is beperkt dus je bent verplicht om het kort te houden. Leg in je headline uit wat je precies doet en wat je sterkste kwaliteiten zijn. Het beroep Financial Consultant is een ruim begrip. Licht kort toe wat de kerntaak van jouw functie is.

8. Aanbevelingen

Je kan wel zeggen dat je goed bent in iets maar het is veel geloofwaardiger als iemand anders dat over jou zegt. Vraag daarom aan vrienden en/of zakenpartners om een aanbeveling op je profiel te schrijven. Schrijf zelf ook aanbevelingen bij je connecties, ze zullen dan vaak hetzelfde bij jou doen.

9. Wees Actief

Laat je netwerk regelmatig weten waar je mee bezig bent. Deel je zakelijke agenda. Heb je net een groot project afgerond, of sta je op het punt om de volgende stap te maken? Zijn er interessante ontwikkelingen in je carrière? Ga ook de interactie met je netwerk aan. Reageer op hun posts en deel relevante berichten.

10. Onderhoud Je Netwerk

Maak een connectie met nieuwe zakenpartners. Breid je netwerk uit. Een groot netwerk kan helpen om nieuwe klanten te werven. De snelste manier om interessante mensen voor je netwerk te vinden is via groepen. Ga actief op zoek naar groepen die voor jou interessant kunnen zijn.

Dit waren onze tien tips om het beste uit LinkedIn te halen. Heb je nog vragen? Wij helpen je graag uit de nood!