Onze favoriete DIY designtips

Een bedrijf of merk zonder socialemediakanaal, we kunnen het ons nog amper inbeelden. Het is voor consumenten dé snelste manier om een indruk te krijgen van je onderneming. Inderdaad snel … ⏱want time is money!
Het belang van een krachtig en sprekend beeld is daarbij van onschatbare waarde. Een beeld hoeft daarom niet altijd een mooie foto, video of animatie te zijn, want ook dat vraagt tijd om naar te kijken. De vaak onderschatte ‘custom visual’ is daarom nog steeds een van de beste manieren om je boodschap over te brengen!

Grafisch designer maakt ontwerp

Onze designer Kevin geeft je graag enkele tips over hoe je de perfecte visual maakt om jouw socialemediakanalen extra kleur te geven!

1️⃣ Trek je marketingstrategie door in je visuals!
Neem je tijd en zet even alles op een rijtje voor je aan je visual start. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat is mijn doelgroep? Wat wil je bereiken met de visual? Welke foto is daarvoor geschikt? Heb ik al een toepasselijke titel om in de visual te verwerken?

2️⃣  Werk met kwalitatieve beelden!
Gebruik voor je visuals nooit foto’s met een lage resolutie. Want ook al bekijken de mensen je socialemediapost vaak op het kleine scherm van hun smartphone, een kwalitatieve foto in je visual geeft net dat tikkeltje meer uitstraling, wat je consument kan overtuigen. Heb je geen topfotografen zoals die van The Owl in dienst? Er bestaan vele websites met stockbeelden. Zelfs gratis! (Shutterstock, Pexels, …)

3️⃣ Respecteer de huisstijl!
Blijf trouw aan de vastgelegde kleuren, grafische elementen en het logo. Dat zorgt voor herkenbaarheid en geeft een rustige en stabiele indruk.

4️⃣ Durf opvallen!
Je kan op verschillende manieren opvallen.
– Het gebruik van een felle kleur als achtergrond (denk aan de huisstijl!).
– Humor in je visual. Een boodschap met humor blijft langer hangen en wordt sneller gedeeld!
– Een opvallende titel om de aandacht te trekken.
Durf overdrijven om op te vallen, zo springt je visual in het oog en verdwijnt hij niet in de massa.

5️⃣ Varieer!
Maak niet telkens dezelfde visual met een andere titel of foto. Hoewel het gebruik van templates of sjablonen voor vaste formats een tijdswinst kan zijn, is het voor de herkenbaarheid belangrijk om voldoende variatie in je visuals te steken. Wissel bijvoorbeeld af tussen illustraties, infographics, visuals met foto’s of pure tekst. Het algoritme zal je belonen!

6️⃣ The Owl!
Meer tips nodig? Contacteer ons, Kevin staat klaar om je verder te helpen!

Grafisch designer aan het werk in communicatiebureau

Wil je zelf graag mooie designs uit je mouwen schudden, maar koop je liever niet een duur Adobe-pakket? Lees dan onze blog met 15 toegankelijke Adobe-alternatieven.
Besteed je je design liever uit? Neem dan zeker contact op met ons team.