Facebook: bedrijfspagina vs. persoonlijke pagina

Gebruik jij een persoonlijke Facebook-pagina voor jouw bedrijf? Facebook maakt een onderscheid tussen persoonlijke pagina’s (of ‘profielen’) en bedrijfspagina’s. Maar ondanks de richtlijnen wordt hier nog vaak tegen gezondigd. Veel kleinere bedrijven gebruiken nog steeds een persoonlijk profiel in plaats van een bedrijfspagina. Jammer, want een bedrijfspagina biedt veel meer mogelijkheden voor bedrijven. Bovendien loop je het risico dat Facebook het persoonlijke bedrijfsprofiel verwijdert. We geven je hieronder de voordelen van een Facebook-bedrijfspagina mee.

  1. Met een bedrijfspagina verzamel je likes.
  2. Je beheert je bedrijfspagina via je persoonlijk account.
  3. Op een bedrijfspagina kan je inchecken.
  4. Facebook-bedrijfspagina’s zijn openbaar.
  5. Mensen kunnen reviews plaatsen op een bedrijfspagina.
  6. Met een Facebook-bedrijfspagina kan je advertenties plaatsen.
  7. Je kan je bedrijfspagina in een aparte app beheren

1. Met een bedrijfspagina verzamel je likes.

Een Facebook-bedrijfspagina vertegenwoordigt een bedrijf of merk. Je kan er de diensten van je bedrijf mee in de kijker zetten. Met een Facebook-bedrijfspagina kunnen de bezoekers van je pagina op ‘Vind ik leuk’ klikken. Zo blijven ze op de hoogte van je bedrijfsnieuws.

Een persoonlijke pagina gebruik je om updates over je persoonlijke leven te delen en om contact te maken met vrienden en familie. Met een persoonlijk Facebook-profiel kan je vriendschapsverzoeken naar hen verzenden. Zodra iemand je verzoek accepteert, zijn jullie vrienden.

Het zou vreemd zijn om met een persoonlijk profiel je klanten of bezoekers toe te voegen als vrienden, niet? De drempel om je bedrijf te beginnen volgen ligt bovendien ook hoger bij het moeten accepteren van een vriendschapsverzoek. Hou het simpel en laat je bezoekers je bedrijfspagina gewoon liken.

2. Je beheert je bedrijfspagina via je persoonlijk account.

Een Facebook-bedrijfspagina voeg je simpelweg toe aan je persoonlijke profiel. Je hebt hiervoor geen aparte inloggegevens nodig. Bovendien kan je meerdere persoonlijke profielen aan één bedrijfspagina koppelen. Zo kunnen meerdere personen je bedrijfspagina beheren. Bij The Owl kan ieder teamlid de bedrijfspagina’s van al onze klanten beheren. Aan een persoonlijk Facebook-profiel kan je slechts één naam koppelen.

3. Op een bedrijfspagina kan je inchecken.

Personen kunnen inchecken in je bedrijf wanneer je een bedrijfspagina hebt. Zo worden meer mensen op de hoogte gebracht van waar jouw bedrijf gevestigd is. Bij een bedrijf met een persoonlijk profiel op Facebook is deze functie jammer genoeg niet beschikbaar.

4. Facebook-bedrijfspagina’s zijn openbaar.

Een bedrijfspagina is automatisch ingesteld als openbaar. Iedereen kan alle gegevens zien die je publiceert. Deze transparantie wekt vertrouwen op bij je klanten.

5. Mensen kunnen reviews plaatsen op een bedrijfspagina.

 Op een Facebook-bedrijfspagina kunnen mensen reviews achterlaten. Bij een persoonlijke pagina is dit niet mogelijk. Goede reviews overtuigen potentiële klanten om met jouw bedrijf in zee te gaan.

6. Met een Facebook-bedrijfspagina kan je advertenties plaatsen.

Je kan alleen advertenties plaatsen met een bedrijfspagina. Als je dus producten of diensten die je bedrijf aanbiedt op Facebook wil adverteren, zal je een businesspagina moeten aanmaken.

7. Je kan je bedrijfspagina in een aparte app beheren

Om verwarring te vermijden kan je op je smartphone makkelijk wisselen tussen de gewone Facebook-app en de ‘Paginabeheer’-app. Zo hou je je persoonlijke en zakelijke activiteiten mooi gescheiden!

Een bedrijfspagina starten heeft ook enkele ‘nadelen’. Zo kan je bijvoorbeeld geen privégesprek starten vanop je bedrijfspagina. Je kan enkel op berichten antwoorden die je ontvangen hebt. Met een persoonlijke pagina kan dat wel. Maar dit weegt niet op tegen alle andere voordelen die jouw bedrijf met Facebook-bedrijfspagina heeft. Bovendien laat Facebook het simpelweg niet toe dat je een persoonlijk profiel gebruikt voor zakelijke doeleinden. Als ze erachter komen, is de kans groot dat dit profiel verwijderd zal worden.

Weet je niet goed waar te beginnen? The Owl kan jou helpen met het opstarten en het beheren van een Facebook-bedrijfspagina. Aarzel niet om ons te contacteren.

Opgepast! We hebben het in deze blog wel degelijk over je Facebook-bedrijfspagina en niet over je Facebook-bedrijfsmanager. Je Facebook-bedrijfspagina is de pagina die bezoekers te zien krijgen in de frontend van Facebook. Op deze pagina kan je posts delen en belangrijke informatie meegeven aan je volgers. Vanuit de Facebook-bedrijfsmanager kan je onder andere je advertenties beheren en andere personen toegang geven tot je Facebook-bedrijfspagina. Alleen jij kan de informatie in je bedrijfsmanager zien.