Is een Facebook bedrijfspagina nuttig in 2020?

Over het organische bereik op Facebook kan je anno 2020 moeilijk een lofzang afsteken. Dit jaar is het gemiddelde bereik 5,5% van je volgers. En dat is weinig. Maar het aantal gebruikers van Facebook blijft wel elk jaar groeien.

Het is belangrijk om Facebook te gebruiken waarvoor het echt bedoeld is en volledig in te zetten op interactie en engagement. In deze blog vertellen we je graag waarom een grote Facebook-uittocht nog niet nodig is. Een bedrijfspagina heeft wel degelijk nut in 2020. En met deze kleine aanpassingen haal je zeker meer uit je bestaande pagina.

  1. Minder commercieel, meer leerrijk

De eenvoudigste manier om meer likes, comments en shares te krijgen, is je focus verleggen van commercieel naar educatief. In 2007 werkte het misschien nog om je volgers te bombarderen met commerciële posts over je nieuwste producten en diensten. In 2020 prikt je publiek daar al snel doorheen.

Ga de Wikipedia-tour op en laat het spammen achterwege. Bied je volgers interessante, nuttige informatie via je bedrijfspagina. Analyseer de interesses van je volgers die aansluiten bij jouw merk en ga daarin mee. Hou je aan de 1-op-4-ratio. Publiceer één commerciële post voor elke drie informatieve berichten.

  1. Gebruik Facebook Live voor interactie

Sinds de lancering in 2016 is de populariteit van Facebook Live sterk gegroeid. Het is een fijne manier om rechtstreeks contact te leggen met je doelgroep én het Facebook-algoritme toont de replay ook in het nieuwsoverzicht van volgers die de live hebben gemist. Het vraagt een beetje moed, maar je wordt er dus voor beloond.

Enkele ideetjes om Facebook Live te gebruiken:

– Beantwoord vragen van volgers

– Geef een tutorial over jouw product

– Toon je kantoor

– Kondig een unieke promotie aan

– Interview een expert

  1. Upload foto's en video's

Het Facebook-algoritme heeft een grote voorliefde voor zogenaamde native content. Dat zijn dus foto’s en video’s die je rechtstreeks op het platform uploadt. Links naar je website of naar externe sites worden afgestraft qua bereik.

Facebook is zelf heel duidelijk over de lengte van video’s. Voor je een video uploadt zal je zien dat Facebook aanraadt om te kiezen voor een filmpje van meer dan 3 minuten. Ze beloven in ruil een boost voor je organisch bereik.

  1. Gebruik Facebook-groepen

Facebook heeft zelf aangekondigd dat het meer banden wil smeden tussen mensen en stimuleert dus privé-groepen. Sinds 2018 kan je als bedrijfspagina ook lid worden van een groep en zelf posten of reageren in een gesprek. Kies uiteraard enkel groepen die volledig in lijn liggen met je bedrijf.

  1. Het geheime ingrediënt is interactie

Onthoud ten slotte dat Facebook veel waarde hecht aan interactie en oprechte conversaties tussen de gebruikers. Probeer gesprekken te openen door een vraag of een call-to-action toe te voegen aan elke post. Antwoord dus altijd op comments van je volgers. Daarvoor word je door Facebook beloond met meer organisch bereik. Het is een kleine moeite die jammer genoeg door veel bedrijven over het hoofd wordt gezien.

Hoewel het organisch bereik op Facebook laag is, zijn er veel technieken om het te verhogen. Als je kwalitatieve content combineert met strategische interactie-tactieken, kan je een loyaal publiek van huidige en potentiële klanten opbouwen.

Ben je overtuigd van het nut van een Facebook-pagina voor jouw bedrijf? Maar vind je daar niet de tijd of de goesting voor? Contacteer ons, wij doen dat met veel plezier voor jou.