Je Facebook-bericht promoten of een advertentie maken?

Als je een groter en specifiek publiek wil bereiken op Instagram en Facebook raden we aan om je organische content te ondersteunen met advertenties. Er zijn twee opties: een bericht promoten of adverteren. In deze blog ontdek je de voor- en nadelen van beide opties.

TIP: Voor je begint met adverteren op sociale media moet je regelmatig relevante organische content posten op je bedrijfspagina.

Bericht promoten

Wanneer je een bedrag aan een organische post spendeert, bereik je met die post meer mensen. De knop ‘bericht promoten’ verschijnt onder posts die je al hebt geplaatst. In enkele klikken staat je promotie klaar. Je hebt niet veel kennis nodig om toch meer volgers te bereiken. Maar de doelgroepopties zijn beperkt. Bovendien zijn gepromote berichten niet aanpasbaar als ze zijn goedgekeurd en gepubliceerd.

Waarom kies je voor bericht promoten?

  1. In enkele klikken staat je advertentie klaar.
  2. Je hebt geen extra kennis nodig.
  3. Met een goed presterende organische post kan je snel meer volgers bereiken.

Adverteren op Facebook

Een advertentie maak je voor een specifiek doeleinde. Bij het maken van een campagne in de aparte Facebook-interface heb je steeds volledige controle over je budget, de doelgroep en de duur van je advertenties. Met Facebook-advertenties kan je bijvoorbeeld gebruikers segmenteren op locatie, opleidingsniveau, sector…

Net omdat de mogelijkheden enorm zijn, kost het nauwkeurig instellen meer werk. Om volledig gebruik te maken van alle opties in Advertentiebeheer is extra kennis vereist. Hulp nodig bij het instellen van je advertenties? Bij The Owl helpen we je graag verder.

Waarom kies je voor adverteren op Facebook?

  1. Je hebt meer targeting-opties.
  2. Je krijgt meer data en kan de resultaten makkelijker interpreteren.
  3. Je kan specifiek content maken om mee te adverteren.

Samengevat:

Wil je met een goed presterend organisch bericht meer mensen bereiken? Dan adviseren we je om je bericht te promoten. In alle andere gevallen is adverteren op Facebook de beste keuze. Met advertentiebeheer kan je nauwkeuriger targeten, slimmer meten en efficiënter met je geld omgaan.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder met je advertentiebeheer.