Less is more

Less is more. Het is een cliché, maar ook een waarheid als een koe! Door te veel woorden te gebruiken, te veel details te geven en veel te ver uit te weiden over je verhaal, leid je alle aandacht weg van je boodschap.

Vaak wordt het ‘less is more’-principe gebruikt om een gemis te verdoezelen, een gebrek aan een waardevolle boodschap. Een slecht verhaal blijft een slecht verhaal, of je het nu in tien of in 10.000 woorden schrijft. Studies tonen aan dat we tegenwoordig al na 8 seconden onze aandacht verliezen. Reden te meer om zo snel mogelijk te overtuigen!

‘Complexity is not the sign of intelligence.’
Belinda Weaver

Waarom is korte copy het meest efficiënt voor jou, je merk en je doelgroep?

  1. In een oogopslag
    Je toekomstige klanten hebben geen tijd en zin om pagina’s tekst te lezen. Ze willen een duidelijke boodschap die ze meteen kunnen scannen.
  1. Actiegericht
    Zet je doelgroep aan tot actie. Vertel hen hoe ze je product of service kunnen kopen. Zonder omwegen. Iedereen wil zo snel mogelijk geholpen worden.
  1. Onvergetelijk
    Korte, goed geschreven teksten blijven beter hangen. Je opzet is geslaagd als je toekomstige klanten later terugdenken aan jouw merk.

De ideale copy is gevat, rechtdoorzee en eenvoudig. Probeer een impactvolle boodschap in zo weinig mogelijk woorden te communiceren. Kies krachtige woorden die jouw merk in de verf zetten. Zorg dat je doelgroep weet waar je merk voor staat.

Count your words and make your words count!

Of laat ons het voor jou doen… Contacteer ons voor meer informatie. Wij tillen jouw communicatie graag naar het hoogste niveau!