Antwerp 4 Volley

Social Media Content | Foto & Video

Uitdaging

Anno 2018 staat het Antwerpse volleybal voor een enorme uitdaging. De herenploeg van Topvolley Antwerpen deed het enkele jaren uitstekend in de hoogste klasse, behaalde één beker en speelde zelfs Europees, maar financieel werd het geen voltreffer. In 2016 was het ‘over & out’ voor de heren. De vrouwenploeg van Topvolley deed wel verder en bleef groeien. In 2018 werd het project ‘Antwerp4Volley’ opgestart, een samenwerking tussen vier clubs: Antwerp Ladies VT, Fixit Kalmthout, Volmar Ekeren en OXACO BVC. The Owl stapt mee in dit ambitieuze project als communicatiepartner.

Aanpak

The Owl stelde een uitgebreid communicatieplan op om het nieuwe project bekend te maken bij het bredere publiek en alle stakeholders. Ook de Stad Antwerpen en een reeks sponsors hebben immers belang bij een sterk presterend volleybalproject in de grootste stad van Vlaanderen.

Sociale media en online communicatie vormen het hart van de communicatieaanpak. The Owl stelde een contentplanning op en zorgde er via enkele shoots voor dat – in eerste instantie – de Antwerp Ladies de aandacht krijgen die ze verdienen.

Resultaat

The Owl nam de volledige communicatie van de nog jonge club in handen en zorgde ervoor dat de fans, de sponsoren en de pers voortdurend op de hoogte werden gehouden van ontwikkelingen binnen de club.

In de chaotische sportwereld is flexibilieit een must. The Owl voerde de vooraf opgestelde contentplanning uit en schakelde waar nodig snel bij zodat de de communicatie naar buiten sneller en professioneler verliep.

Samengevat

  • Kanalen: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, Website, MailChimp
  • Periode: sinds 2018
  • The Owl hielp bij: strategie, contentcreatie (tekst, foto en video), planning, beheer