Cloud Innovation

Video

Uitdaging

Tijdens de zomer van 2020 vroeg Salesforce-expert Cloud Innovation aan The Owl om een video te maken over hun klant Cras Woodshops.

Het doel? De digitale oplossing van Cloud Innovation bij houtspecialist Cras Woodschops in de spotlights zetten. Zowel de klant, oplossing als het resultaat moesten duidelijk uitgelicht worden aan de hand van interviews, een secundair beeldverhaal en motion graphics.

Aanpak

De planning en uitvoering van de video namen enkele maanden in beslag. Op 30 juni 2020 stuurde Cloud Innovation een eerste scenario door. Dat bespraken we samen tijdens een meeting. The Owl stelde op 31 juli 2020 een nieuw aangepast scenario voor dat binnen het vooropgestelde budget paste. Op 18 september 2020 gaf Cloud Innovation de laatste feedback op het scenario.

Daarna hebben we de shoots ingepland in samenspraak met Cras Woodschops in Waregem. De opnames vonden op 24 februari 2021 plaats. De montage werd eind april 2021 na enkele feedbackrondes afgerond.

Het was een hele uitdaging om de video op één dag op te nemen. De grote hoeveelheid talking heads in de video zorgden voor een strak schema tijdens de shoot. De talking heads werden afgewisseld met B-roll en specifieke sequenties met ‘acteerwerk’. Om iedereen vlot te laten spreken en acteren voor de camera moest er gecoacht worden.

Als extraatje ontwierp The Owl de motion graphics om enkele bullet points visueel weer te geven.

Resultaat

Dankzij The Owl kon Cloud Innovation een video van maar liefst 3 minuten op haar website en in haar presentaties delen.

Bekijk de video hieronder:

Samengevat

  • Periode: juni 2020 tot april 2021
  • The Owl hielp bij: contentcreatie (video)