Brussels Jazz Weekend

Videoproductie

Uitdaging

Door de coronapandemie moest Brussels Jazz Weekend noodgedwongen zijn vierde editie van het jazzfestival annuleren. De organisatie bleef niet bij de pakken zitten en bleef inzetten op sociale media. Brussels Jazz Weekend bedacht de videoreeks ‘Off The Record’, waarin een jazzkenner elke week een historische lp bespreekt.

The Owl verzorgde de videoproductie van de opnames tot de uiteindelijke aflevering.

Aanpak

De twaalfdelige videoreeks werd opgenomen in vier draaidagen. Planmatig zorgde dat voor heel wat uitdagingen door het onvoorspelbare coronavirus.

Onze videograaf bouwde het kantoor van de presentator volledig om tot een professionele set met aangepaste belichting en geluidsapparatuur. Elke draaidag werden er drie afleveringen opgenomen. Daarnaast werden ook de nodige snijbeelden gefilmd.

De postproductie stond door de wekelijkse deadline onder grote druk. Elke week voorzag ons team anderhalve montagedagen om de beelden tot een afgewerkte aflevering te monteren. Mede dankzij onze interne vertaalafdeling spaarden we veel tijd omdat we voor de ondertiteling niet afhingen van externe partijen. Door goed timemanagement haalden we elke deadline. Bovendien werd het concept tussendoor bijgeschaafd om op een efficiënte manier tot de beste resultaten te komen. Ook daarin werkten we, dankzij de fijne samenwerking, zo flexibel mogelijk mee.

Resultaat

In een periode van minder dan vier maanden creëerde ons team een twaalfdelige videoreeks waarvan wekelijks een aflevering werd gepubliceerd. Samen zijn de afleveringen van ‘Off The Record’ goed voor ongeveer anderhalf uur afgewerkt beeldmateriaal, de lengte van een langspeelfilm.

Samengevat

  • 12 afleveringen die elke vrijdag tijdens de zomer werden gepubliceerd.
  • Periode: mei 2020 tot augustus 2020
  • The Owl hielp bij: volledige videoproductie (setopbouw, verlichting, geluid, video, montage) en vertalingen