Royal Antwerp FC

PR- & Communicatieadvies

Uitdaging

Als oudste (en mooiste) voetbalclub van België presteerde ‘den Antwerp’ helaas jarenlang onder de verwachtingen. Maar liefst dertien jaar moest de ‘Great Old’ in tweede klasse vertoeven, wat tot de nodige financiële moeilijkheden leidde. Dat nam niet weg dat Antwerp steeds met extreme emoties gevolgd werd door een passionele aanhang.

Aanpak

Thomas engageerde zich al sinds 2007 voor de Ploeg van ’t Stad, en nam na 2011 op de achtergrond het heft in handen op vlak van communicatie en perscontacten. Vanaf het ontstaan van The Owl in 2013 werd die functie officieel. The Owl verzorgde het leeuwendeel van de online communicatie op de officiële website, mailings, commerciële campagnes, sociale media en meer. The Owl bouwde een communicatieteam uit dat grotendeels bestond uit vrijwilligers, maar die op professioneel niveau acteerden in hun vakgebieden.

Resultaat

Geduld en hard werken loont, want in seizoen 2016-2017 werd eindelijk de felbegeerde promotie naar Eerste Klasse bereikt. Een kroon op het werk! Na 11 jaar inspanningen voor RAFC stond er anno 2017 een stevige basis waarop nu nog steeds wordt voortgebouwd. En The Owl blijft natuurlijk onvoorwaardelijk supporter van de Liefdevolle Kleuren!

Samengevat

  • Kanalen: WordPress, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIN, Snapchat, CampaignMonitor, Communicator
  • Periode: 2013-2017
  • The Owl hielp bij: PR, communicatie en marketing