Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? April 2019

Ons maandoverzicht is er weer! Had jij deze vijf nieuwigheden in april al gezien?

Twitter Verrast Door Hogere Omzet

Het gaat Twitter voor de wind. In het eerste kwartaal van 2019 zag het Amerikaanse sociaal medium een hogere omzet dan verwacht. Twitter draaide in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 787 miljoen dollar, dat is 18% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De winst komt er vooral dankzij hogere inkomsten uit advertenties.

 

Lees hier het volledige artikel van De Tijd.

Instagram Stories Voegt Quiz-Functie Toe

De fervente ‘Instagrammers’ onder ons zullen het misschien al opgemerkt hebben: sinds deze maand is er een nieuwe sticker op Instagram Stories. De sticker laat toe om een quizvraag te stellen aan je volgers. Je kan tot maximum vier antwoorden toevoegen.

vAn mEmE ToT WiNkELrEk

Memes: wie al eens online ronddwaalt op de sociale media kent ze wel. Een meme is kort uitgelegd een satirische mop, vaak een parodie op een al dan niet bekend beeld uit de popcultuur. Ze zijn razendpopulair op sociale media, zo populair zelfs dat sommige iconisch worden. De SpongeBob-memes werden zo bekend dat Nickelodeon ze sinds kort als speelgoedpopjes verkoopt.

Geïnteresseerd? Check het hier!

Profvoetballers In Engeland En Wales Boycotten Sociale Media

Op vrijdag 19 april vanaf 10u Belgische tijd gingen professionele voetballers in de Engelse competitie ‘offline’ gedurende 24 uur. De actie kwam er als reactie op de vele racistische incidenten waarmee voetballers de afgelopen maanden werden geconfronteerd. De #Enough-campagne werd georganiseerd door Professional Footballers’ Association, de Engelse vereniging van profvoetballers. Met de boycot wil de PFA dat sociale netwerken en voetbalautoriteiten actie ondernemen tegen racisme.

 

Lees hier het volledige statement van de Professional Footballers’ Association.

LinkedIn Komt Met Emoji-Reacties

Binnenkort kan je ook op LinkedIn reageren met emoji. Daarmee volgt LinkedIn het voorbeeld van Facebook dat de functie in 2016 al introduceerde. Op haar blog laat LinkedIn weten dat de emoji er komen op vraag van de gebruikers, die al langer meer manieren willen om zich uit te drukken dan ‘interessant’.

Er komen in totaal vijf emoji: ‘Like’, ‘Celebrate’, ‘Love’, ‘Insightful’ en ‘Curious’. De nieuwe functie wordt sinds medio april uitgerold en zal in de komende maanden beschikbaar zijn voor alle LinkedIn-gebruikers.

 

Lees hier de blogpost van LinkedIn.


Hebben we nog iets gemist? Laat het ons weten op Twitter, Facebook of LinkedIn!