Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? April 2020

Ondanks het mooie weer zitten we nog steeds in ons kot. Als je geen tuin hebt om deze dagen al zonnend door te brengen, weten wij wel een andere manier om te ontspannen achter je scherm. Covid-19 of niet, wij brengen namelijk nog steeds de belangrijkste nieuwtjes tot bij jou in je kot. Veel leesplezier!

LinkedIn lanceert drie nieuwe features

Ondanks Covid-19 heeft LinkedIn niet stilgezeten. Het platform voegde maar liefst drie nieuwe features toe. Opgelet, LinkedIn is momenteel volop bezig met de nieuwe functies uit te rollen. Het kan dus zijn dat jij nog even geduld moet hebben voor ze op jouw LinkedIn-pagina verschijnen.

Heb je een business-pagina op LinkedIn? Vanaf nu kan je openbare of privé-events organiseren. In het najaar van 2019 kondigde LinkedIn deze nieuwe functie al aan. Maar nu is het in België dus eindelijk zover. Gezien de huidige situatie kan je via LinkedIn voorlopig enkel online-events organiseren. Het enige wat je daarvoor moet doen is een link naar een livestream of webinar toevoegen waarmee jouw genodigden aan het virtuele event kunnen deelnemen.

LinkedIn Tips The Owl iphone

Heb je al geadverteerd op LinkedIn? Dan weet je ongetwijfeld dat er heel wat filters bestaan om je doelgroep te verfijnen. LinkedIn voegde sinds kort de filter ‘personeelsgroei’ toe. Hiermee kan je bedrijven targetten op basis van hoe snel ze als bedrijf aan het groeien zijn.

LinkedInStories is een feit. Het platform treedt hiermee in de voetsporen van Snapchat, Instagram en Facebook. LinkedIn Stories wordt momenteel intern getest, maar het platform wil de functie de komende maanden verder uitrollen. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe verhalenfunctie er precies uit zal zien, maar LinkedIn’s Senior Director Pete Davies vertelde dat het perfect zal zijn om gesprekken op het platform te stimuleren. Nog even geduld hebben dus!

Lees het volledige artikel over de nieuwe LinkedIn Stories.

Fake Facebook winacties

Facebook zoekveld

Herman Maes van de blog dailybits ontdekte dat er begin deze maand een neppe winactie van Decathlon rond ging op Facebook.

Nepaccounts proberen aan je gegevens te komen met winacties waarmee je zogezegd waardebonnen kan winnen. Die leads gebruiken zij op hun beurt weer om hun marketingdatabases op te zetten.

Zeker nu, moet je extra waakzaam zijn voor neppe winacties op Facebook. Grote Facebook-adverteerders hebben momenteel hun advertentiecampagnes stopgezet, waardoor adverteren op Facebook nog goedkoper is.

Bovendien loopt Facebook vanwege Covid-19 achter op het reviewen van gerapporteerde pagina’s. Hierdoor duurt het even voor een neppagina offline wordt gehaald. Goed oppassen is dus de boodschap.

Ons advies? Als je niet zeker bent of een winactie legitiem is, neem je best sowieso niet deel.

Lees hier hoe de Decathlon-scam precies in zijn werk ging.

Neem-je-geit-mee-naar-je-werk-dag

Verveel je je tijdens de zoveelste Zoom video-meeting? Nodig eens een lama of geit uit. Ja, je hoort het goed. Het dierenasiel Sweet Farm in Silicon Valley, Californië laat mensen betalen om lama’s, geiten en andere boerderijdieren te zien tijdens hun Zoom-videogesprekken. Sinds de lancering van Goat 2 Meeting vorige maand, heeft Sweet Farm meer dan 300 verzoeken gekregen.

Interesse? Voor minder dan 100 dollar kan jij jouw Zoom-meeting ook opvrolijken.

Lees hier het volledige verhaal over Goat 2 Meeting.

Geit

Covid-19 en de verschillende generaties

Covid-19 heeft een duidelijke impact op de hoeveelheid nieuws die we consumeren. Softwarebedrijf GlobalWebIndex onderzocht hoe de verschillende generaties in de VS en het Verenigd Koninkrijk momenteel nieuws bekijken.

De mediaconsumptie van Gen Z’s en Boomers is opvallend verschillend. Zo zien we dat nationale tv de belangrijkste informatiebron is voor Boomers. Terwijl dit voor Gen Z online video’s zijn. 24% van de Boomers consumeert geen nieuws. Bij Gen Z is dat 10%. Millennials raadplegen het grootste aantal verschillende bronnen van alle generaties.

Raadpleeg het volledige onderzoek naar de mediaconsumptie per generatie.

Mediaconsumptie

Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwtjes die we in onze WHWG opnemen? Neem gerust contact met ons op. Dan bekijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.