Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Augustus 2019

Helaas, de vakantie zit er officieel op. De kans is groot dat je tijdens de zomervakantie het nieuws niet zou nauw hebt gevolgd. Gelukkig hebben wij dat wel gedaan. In ons maandelijks overzicht sommen we graag de meest belangrijke nieuwtjes op.

Naamsverandering WhatsApp En Instagram

Binnenkort is het niet meer WhatsApp of Instagram maar ‘WhatsApp By Facebook’ en ‘Instagram By Facebook’. Facebook verandert de namen van de populaire apps om duidelijk te maken dat de populaire apps bij Facebook horen. Of de gebruikers nu ook het werkwoord ‘WhatsApp-By-Facebooken’ gaan gebruiken in plaats van ‘WhatsAppen’ valt nog af te wachten.

Lees hier het volledige artikel van De Morgen.

Voetbalploeg Zkt Trainer

Guinee heeft zijn bondscoach Paul Put ontslagen en is dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Guineaanse voetbalbond zette daarom een vacature op haar website, niet meteen de gebruikelijke procedure. Voldoe jij aan de juiste criteria? Dan ligt er voor jou een contract van drie jaar klaar! Meer informatie over de vacature vind je hier.

Miljoenentransfer In De E-Sports

De kans dat u nog niet van het computerspel ‘Fortnite’ hoorde is zo goed als nihil. Zeker als u thuis ook tieners heeft rondlopen. Het spel werd in 2017 plots razendpopulair bij kinderen en jongeren. Het was ook meteen een sleutelmoment in de e-sportscarrière ban Tyler Blevins, of beter gezegd ‘Ninja’. De Amerikaanse gamer zendt zijn avonturen op Fortnite live uit via Twitch, een streamingwebsite voor gamers dat eigendom is van Amazon. ‘Ninja’ heeft op Twitch 90.000 betalende abonnees wat goed is voor een maandloon van 225.000 euro. Maar de populaire gamer kondigde begin augustus op zijn Twitterprofiel aan dat hij de overstap naar Mixer van Microsoft maakt. Op die manier wil Microsoft haar streamingplatform boosten. Want met haar 91.000 actieve gebruikers is het momenteel maar een kleine vis vergeleken met de 1.500.000 gebruikers van Twitch.

Lees het volledige verhaal van De Morgen.

Uilen Komen Op Voor Hun Privacy

Anno 2019 zijn we het gewend om overal camera’s te hebben. Iedereen heeft een camera in zijn broekzak zitten en ook de straten hangen er vol mee. Toch is niet iedereen daar even blij mee. Sommigen zijn gewoon wat meer op hun privacy gesteld, zoals deze twee uilen.

Bekijk de video van De Standaard hier.

#FreeDorothy

Toen een moeder alle elektronische toestellen van haar tienerdochter in beslag nam, zocht de 15-jarige naar een manier om toch op Twitter te kunnen. De wanhoop nabij begon ze tegen haar koelkast te praten en met succes, want deze tweet verscheen even later op Twitter.

De tweet ging viraal en ook de marketingafdeling van LG Electronics, het merk van Dorothy’s koelkast, sprong op de kar. Het officiële account van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf lanceerde de hashtag #FreeDorothy.