Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Februari 2019

Februari mag dan wel een korte maand zijn, er waren deze maand heel wat nieuwtjes te rapen. Dit zijn de bijzonderste..

YouTube Kids Beschikbaar In België

Sinds deze maand kan je ook in België naar YouTube Kids kijken. De kindvriendelijke versie van YouTube is al vier jaar beschikbaar in de Verenigde Staten maar nu kunnen dus ook de Belgische kinderen van drie tot en met twaalf jaar gebruikmaken van het videoplatform. Met YouTube Kids hebben ouders meer controle over het kijkgedrag van hun kinderen. Een nadeel van het platform is dat sommige vloggers uit het platform ‘gefilterd’ worden

Duitsland Tikt Facebook Op De Vingers

Facebook mag van het Bundeskartellamt – de Duitse competitieregulator – haar gebruikers niet meer opdringen om akkoord te gaan met datakoppeling. In haar richtlijnen verklaart Facebook dat het toestemming heeft om data te verzamelen via haar andere platformen zoals WhatsApp en Instagram en die te koppelen aan een Facebookaccount. Dat mag Facebook nu dus niet meer doen zonder expliciete toestemming van de gebruiker, al tekent Facebook beroep aan.

Lees het volledige artikel van de tijd.

Is de voormiddag voor de middag?

Nederland en België, hetzelfde taalgebied en dezelfde tijdszone. Kortom er kan niets mislopen als je een afspraak maakt met onze noorderburen, of toch? Als je afspreekt om in de ‘voormiddag’ te bellen is dat voor Belgen en Nederlanders niet hetzelfde.

‘Middag’ betekent het midden van de dag, dus 12u. In België is de voormiddag dus het deel voor de middag (van 9u tot 12u). In Nederland wordt de middag ruimer gezien, van 12u tot 18u. De voormiddag is dus het eerste deel van de middag (van 12u tot 15u). Wat we in België de voormiddag noemen is in Nederland dus de ochtend.

Kan je nog volgen? Om misverstanden te vermijden spreek je best een gedetailleerd uur af. Lesje geleerd 😉

Berichten Facebook Messenger Binnenkort ‘Intrekbaar’

Binnenkort zal je berichten via Messenger van Facebook tot tien minuten na verzenden kunnen intrekken. Net zoals bij WhatsApp zal de ontvanger wel kunnen zien dat het bericht verwijderd is. WhatsApp heeft deze functie al langer maar laat wel toe om tot een uur na verzending je bericht te verwijderen.

Google Plus Verdwijnt Op 2 April

Vorig jaar werd aangekondigd dat Google Plus in augustus 2019 zou verdwijnen maar die datum wordt vervroegd naar 2 april. Het sociaal medium van Google werd in 2011 opgericht om de concurrentie aan te gaan met Facebook maar kwam nooit van de grond. Vanaf 4 februari kon je geen nieuwe accounts meer aanmaken, je kan nog wel de data van je bestaande account downloaden, dat doe je zo.

Eugene Doorbreekt Stilte

Het bekende Instagram-ei Eugene dat vorige maand 53 miljoen likes kreeg en daarmee het record van Kyle Jenner voor meeste Instagramlikes verpulverde laat na een maand stilte van zich horen. In een campagne op Instagram werd het ei opnieuw gepost maar telkens met een barstje tot het ei tijdens de Superbowl brak ‘onder de druk van sociale media’. Het ging om een reclamecampagne van Mental Health America om mensen met psychologische problemen door scociale media aan te sporen om te praten met iemand.