Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Juni 2019

Als de maandkalender bijna ten einde is dan weet je dat het weer tijd is voor ons maandelijks overzicht. Deze maand nemen we je mee op een nostalgische wandeling naar de tijd van Netlog tot het moderne Twittertijdperk. Dat, en nog veel meer lees je in deze blog.

Facebook Komt Met Digitale Munt

De nieuwe digitale munt die Facebook binnen een jaar wil lanceren zal ‘Libra’ heten. Het Amerikaanse technologiebedrijf zal de munt aanbieden in de digitale portefeuille ‘Calibra’. Calibra werd door Facebook zelf opgericht.

Volgens Facebook zal de Libra anders zijn dan de Bitcoin. Doordat de Libra beter gedekt zal worden door andere munteenheden en staatsobligaties zal de munt stabieler zijn ten opzichte van de Bitcoin. De grote vraag is of het brede publiek Facebook wel vertrouwt met hun centen…

Lees het volledige artikel van De Tijd.

Voetbalbond Kondigt Selectie EK U21 Aan Met Geslaagde Parodie

Deze maand vindt het Europees Kampioenschap voetbal voor de beloften in Italië en San Marino plaats. De selectie van de jonge Rode Duivels werd wel op een heel originele manier bekendgemaakt. Traditioneel gebeurt dat op een ordinaire persconferentie, maar deze persconferentie speelde zich af in het South Park-universum. Wij vinden het resultaat alvast geslaagd!

Skynet Verdwijnt Op 1 juli

Eerder deze maand kondigde Proximus aan dat Skynet zal verdwijnen. De populaire portaalwebsite ontstond 24 jaar geleden en kende een groot succes. Met Skynet verdwijnt er nog een website die zijn plaats heeft verdiend in de Belgische internetgeschiedenis. De VRT zocht uit welke website van het kaliber Skynet ook verdwenen in de loop der jaren. Ga op trip down memory lane, van Netlog tot Kapaza.

Gent Verkiest ‘Je’ Boven ‘U’

De stad Gent zal voortaan meer tutoyeren in zijn communicatie. De stad stapt zo af van het ouderwetse ‘u’ om het taalgebruik naar de burger toegankelijker te maken. Gent koos al langer voor ‘je’ in haar onlinecommunicatie en trekt die lijn nu ook door naar de dagelijkse communicatie. Al zal het vousvoyeren niet volledig verdwijnen. De communicatiedienst van de stad zal afhankelijk van de situatie kiezen welke van de twee vormen het meest geschikt is.

Lees het artikel van De Standaard.

Khloe Kardashian Krijgt Wel Heel Speciale Tas

Kourtney Kardashian lanceerde een nieuwe lifestylewebsite ‘Poosh’ met bijhorende webshop. Ter gelegenheid van het nieuwe bedrijf gaf ze haar zussen een bagagetas met hun initialen op. Al leidden de initialen van Khloe Karashian tot heel wat hilariteit op Twitter in Zuid-Afrika.

Nieuw Logo DPG Media Plagiaat?

Eind mei stelde Medialaan – de Persgroep Publishing hun nieuwe naam voor. De Belgische mediareus heet voortaan DPG Media en bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo. Enkele oplettende Twitteraars merkten op dat het nieuwe logo van DPG Media wel erg sterkt lijkt op het logo van het Duitse persagentschap DPA. Het is niet de eerste keer dat we een déjà vu-gevoel krijgen bij een nieuw logo. Vorig jaar werd Sporza in een nieuw jasje gestoken en ook toen leek het logo op dat van een ander bedrijf. Gingen DPG Media en Sporza in de fout? Oordeel vooral zelf.