Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Maart 2021

Een nieuwe maand, een nieuwe overstroming aan nieuws. Gelukkig hebben wij er de belangrijkste en interessantste nieuwtjes uitgefilterd. Ontdek de vijf dingen die jij moet onthouden van maart 2021 in deze blog.

1. Instagram voegt FAQ-functie toe.

Instagram heeft alweer een nieuwe functie. Voortaan kan je op je bedrijfsprofiel ‘veelgestelde vragen’ toevoegen, de zogenaamde FAQ. De functie werkt net zoals bij bedrijfspagina’s op Facebook. Je kan maximum vier vragen instellen die volgers dan als suggestie krijgen als ze een chat met je pagina openen. Helaas kan je geen automatisch antwoord instellen.

2. Meer privacy op iPhones

Met de nieuwe update van IOS 14 zet Apple meer in op privacy, en dat is vooral vervelend voor apps zoals Facebook. Apple geeft je namelijk de mogelijkheid om niet meer getrackt te worden door apps. Naarmate meer een meer gebruikers aangeven dat ook te doen, zal Facebook een stuk minder over jou weten en dat is een streep door hun rekening. De nieuwe update moet nog gelanceerd worden en werkt ook enkel op iPhones. Op andere toestellen kunnen de Facebooken van deze wereld gewoon mee over je schouders blijven kijken.

3. Trump start eigen sociaal netwerk

Donald Trump werd verbannen van Twitter en Facebook, het was dus al een tijdje stil rond de voormalige president van de VS. Maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen. Trump wil zijn eigen sociaal netwerk lanceren. De voorbereidingen lopen al, al hoeft Twitter niet meteen bang te zijn. Het nieuwe netwerk van Trump zal vooral een bedreiging zijn voor apps zoals Parler, die heel populair is bij Trump-aanhangers.

4. Chiptekort zorgt voor schaarste

Wie dacht dat de kleine wondercomputertjes in onze broekzak vanzelfsprekend zijn denkt maar best iets anders. Er heerst namelijk een wereldwijd tekort aan chips waardoor de productie van smartphones gevaar loopt. Vooral de autoindustrie en PlayStation lijden hieronder, want de nieuwe Play Station 5 is nauwelijks te vinden in de winkels.

 

5. Een tweet van 2,9 miljoen dollar

Een tweet zegt minder dan duizend woorden, maar kan meer waard zijn dan duizend euro. De eerste Tweet ooit is geveild voor meer dan 2,9 miljoen dollar! De tweet werd geplaatst door oprichter Jack Dorsey in 2006. Zijn tweet werd vorige maand verkocht via de nieuwste hype: de ‘non-fungible tokens’, of kortweg NFT. Zo’n NFT is een digitaal certificaat waarmee je eigenaar kan worden van een online object.

Bekijk hieronder ook onze WHWG in video, vakkundig gepresenteerd door Thomas. Heb je zelf leuke nieuwtjes ontdek? Laat het ons dan zeker weten!