Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Oktober 2019

De herfst is in het land. De blaadjes aan de bomen veranderen van kleur. Bij Starbucks kan je weer Pumpkin Spice Lattes vinden. En je breekt bijna je benen over de halloweenversieringen van je buren. We snappen volledig dat je het te druk had met kastanjes rapen tijdens je herfstwandeling om de leukste nieuwtjes te kunnen volgen. Daarom hebben we ze hieronder nog eens voor je opgesomd. Happy Halloween!

LinkedIn experimenteert met live video en lanceert de Events feature

Wat video betreft holt LinkedIn achter de feiten aan, maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen. LinkedIn experimenteert namelijk met LinkedIn Live. Net als de andere content op het platform zouden ook de Live video’s meer gericht moeten zijn op de bedrijfswereld. Lees: congressen, corporate events,… Het is niet de bedoeling dat je jouw skateboard contest livestreamt. Net als andere live video’s kunnen kijkers de video’s liken en comments posten.

Nog meer goed nieuws. LinkedIn maakt het sinds kort mogelijk om events te publiceren op je profiel. Je kan je netwerk uitnodigen en deelnemers op de hoogte houden van je evenement. Opgepast, je kan geen event aanmaken vanuit een bedrijfspagina. Dit kan je enkel vanaf je persoonlijke pagina. Net zoals op Facebook heb je de mogelijkheid om een public of private event aan te maken. Toch kan het zijn dat je de functie nog niet kan gebruiken. LinkedIn rolt momenteel de feature eerst bij de Engelstalige profielen uit. Nog even geduld dus.

Meer info via deze link.

Don’t judge a book by its cover

Dit heerlijke concept is de ideale manier om nieuwe boeken te leren kennen. Elk boek is hetzelfde verpakt. Zo weet je op voorhand niet welk boek je kiest. Op iedere verpakking staan een aantal kernwoorden die het boek beschrijven. Jij pikt op basis van die woorden een boek uit dat jou het meeste aanspreekt. Een soort van blind date, maar dan voor boekenliefhebbers.
Wil je het zelf eens proberen? Check dan hun website hier.

Tutoyeren doe je zo

Even vergeten wanneer je iemand in het Frans met jij of je mag afspreken? Deze flowchart helpt je op een ludieke manier een handje verder. Zo mag je bijvoorbeeld God met jij of je aanspreken maar tegen je baas zeg je best u, tenzij je bij Google werkt. Bekijk de volledige tabel hier.

Write or Die

Op zoek naar een radicaal medicijn tegen je writersblock? Met Write or Die stel je een tijd in waarbinnen je een bepaald aantal woorden moet schrijven. Haal je jouw doel niet? Dan hangen daar consequenties aan vast die je zelf instelt (zoals de afwas doen). Met de juiste motivatie is productiviteit gegarandeerd! Write or Die is te verkrijgen in de iOS app store voor 9,99 dollar. Download de app hier.

Help mee bomen planten met de YouTube challenge #TeamTrees

Op 28 oktober overschreed de YouTuber Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, twintig miljoen subscribers op YouTube. Om dat te vieren lanceerde hij de website Team Trees met als doel twintig miljoen bomen te planten tegen 1 januari 2020. Op een paar dagen tijd zijn er bijna acht miljoen bomen geplant. Grote namen als Elon Musk en Jeffree Star steunden de actie al. Wat denk je? Halen we twintig miljoen bomen?

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen? Dan kan op deze website. Elke boom kost 1 dollar.

50 gewaagde uitspraken van de Digital First Conference

16 en 17 october vond in Brussel de veertiende editie van de Digital First-conferentie plaats. Digital First is een beurs voor iedereen met interesse in het gebruik van nieuwe media in marketing en communicatie. Ook dit jaar passeerden enkele grote namen de revue. Onder andere Daan Jansonius van Snapchat, Alexandra Illiashova van Coca Cola, Jonathan Kubben van het fenomeen ‘Mom I’m fine’,… Het markting bureau The Growth Revolution filterde voor ons de belangrijkste inzichten uit de lezingen. Lees hier de vijftig meest opvallende uitspraken.