Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? September 2020

Dat de zomer definitief voorbij is en plaatsgemaakt heeft voor de herfst had je ongetwijfeld al gemerkt. Maar heb je de afgelopen maand ook deze nieuwtjes meegekregen? Ontdek hier alles wat je moet onthouden van september.

Facebook stapt af van de ‘twintigprocentregel’

Goed nieuws voor iedereen die adverteert op Facebook. Voortaan mag je meer tekst in een afbeelding verwerken in een advertentie. Volgens de oude regels mocht niet meer dan 20 procent van een foto uit tekst bestaan. Die regel leidde tot heel wat frustraties bij adverteerders. Facebook benadrukt wel dat de afbeeldingen nog steeds moeten voldoen aan het beleid inzake de inhoud van de tekst.

Belgische Struisvogels gaan viraal op TikTok

Vliegen kunnen de vogels Flodder en Blue niet maar het internet veroveren wel. De twee struisvogels uit Wuustwezel zijn immens populair op TikTok. Baasje Wendy Adriaens voedde de loopvogels met de hand op en maakt sinds deze zomer TikTok-video’s met Flodder en Blue. Haar video’s werden al 3,8 miljoen keer geliket.

Je vindt het account op TikTok onder de naam @kochs_corner

David Attenborough verovert Instagram

De meest bekende voice-overstem van natuurdocumentaires is nu ook op Instagram te beluisteren. De Britse bioloog en broer van Jurassic Park-oprichter Richard Attenborough (a.k.a. John Hammond) postte nog maar een week geleden zijn eerste video en heeft al bijna vijf miljoen volgers. Via zijn account, dat hij overigens niet zelf managet, wil hij mensen bewust maken van de klimaatcrisis. Voor de fans van Attenborough die maar niet genoeg kunnen krijgen van zijn prachtige Britse vertelstem heeft Netflix nog een verrassing in petto: op 4 oktober komt de documentairefilm ‘A Life On Our Planet’ online.

Krijgen we na brexit ook een ‘fexit’?

Facebook heeft gedreigd om zijn sociale netwerken Instagram, WhatsApp en Facebook niet meer beschikbaar te maken in de Europese Unie. Het Amerikaanse bedrijf is niet te spreken over de privacyregels van de EU. Een voorlopig oordeel van de Europese privacywaakhond verbiedt datadoorgifte van Europa naar de Verenigde Staten. Als de EU die koers aanhoudt zien ze zich bij Facebook genoodzaakt om zich terug te trekken uit Europa.

Lees hier het volledige artikel.

Burger King pakt uit met creatieve marketingcampagne

De prijs voor meest creatieve marketingcampagne gaat ontegensprekelijk naar Burger King. De Amerikaanse fastfoodketen werd hoofdsponor van Engelse vierdeklasser Stevenage FC om zo hun logo op de shirts in het computerspel FIFA 20 te krijgen. Burger King daagde gamers uit om met Stevenage doelpunten te maken en ze te delen op Twitter. Als gevolg werd de club het meest gebruikte team in de carrièremodus van FIFA 20 en de shirts van Stevenage raakten uitverkocht. Toegegeven, het is een redelijk omslachtige marketingcampagne maar wel een die zijn doel meer dan waarmaakte.

Nederlandse Voetbalbond dwarsboomt sponsordeal

Sponsering is een goede manier om je merk in de kijker te zetten. Als je daarnaast ook nog eens een groot hart voor sport hebt kan je dus én je favoriete sportclub steunen én je merkbekendheid vergroten. Helaas blijkt dat niet voor alle bedrijven even haalbaar te zijn. EasyToys wilde hoofdsponsor van de Nederlandse Eredivisie-club FC Emmen worden, maar de Nederlandse voetbalbond kwam tussenbeide. EasyToys produceert seksspeeltjes en met die nichemarkt wil de KNVB niets te maken hebben. De sponsordeal mocht aanvankelijk niet doorgaan maar de voetbalbond liet het uiteindelijk toch toe. Dat leverde EasyToys natuurlijk een massa van extra media-aandacht op. Gelukkig mogen we met The Owl nog wel zonder problemen de tenues van Interfreight Antwerp VT sieren.

Hebben we deze maand leuke communicatienieuwtjes gemist? Aarzel niet om je suggesties aan ons door te spelen.

De WHWG van vorige maand gemist? Via deze link kan je de Wat-Hebben-We-Geleerd-blog van augustus lezen.