Wat zit er in de rugzak van onze cameraman?

Van een muntstuk van vijf cent tot een camera van meerdere duizenden euro’s, alles in de rugzak van onze foto- en videograaf heeft een functie. In deze blog maken we de rugzak voor een keer leeg. Ontdek alles wat erin zit en waarom.

Camera’s

De camera’s zijn uiteraard het belangrijkste. Naast onze oude trouwe vriend ‘Lummie’ gaat sinds kort ook ‘Daiki’ steevast mee op shoot. Lummie, een Lumix GH5, is de eerste camera van The Owl. De GH5 is een echt werkpaard en levert al jaren uitstekend werk voor zowel video- als fotoprojecten. Ondanks zijn kleinere formaat filmt Lummie 4K, kan hij tot 180 frames per seconde schieten en heeft hij een ongeziene interne beeldstabilisatie. Zijn nieuwe vriend Daiki is dan weer een stuk groter. In tegenstelling tot Lummie is de Canon EOS 1DX een spiegelreflex met full frame-beeldsensor. Daardoor is hij groter maar maakt hij ook foto’s van de allerbeste kwaliteit. Ook Daiki is uitstekend op videovlak. 4K, en hogere framerates, vormen geen enkel probleem voor dit absolute beest!

Lenzen

Twee verschillende soorten camera’s, dus ook twee verschillende soorten lenzen. Met de Canon 1DX gebruiken we een Canon-objectief van 24-70mm met een maximaal diafragma van 2.8, een toplens! De GH5 heeft een ‘micro four thirds’-sensor waardoor de lenzen in verhouding tot onze fullframecamera zeer compact zijn. Toch creëren ook zij een prachtig beeld. In de rugzak vind je de Panasonic 12-60mm en Panasonic 35-100mm.

Geluid

Audio is heel belangrijk bij videoproducties. Het geluid dat je bij ons werk hoort, is opgenomen via de Rode NTG4+, een ‘boom’-microfoon die steevast zuivere audio opneemt.

Ook dit nog

Ook onze drone mag niet ontbreken in onze uitrusting. Met de prachtige luchtbeelden kunnen we elk project naar een nog hoger niveau tillen, letterlijk én figuurlijk. Uiteraard mag een compacte lamp en field monitor niet ontbreken, en voor grotere projecten nemen we onze grote belichtingset mee. Elk van bovenstaande toestellen heeft ook zijn eigen praktische accessoires nodig, van een battery grip tot kabels en mounts, en nog belangrijker: geheugenkaarten en batterijen.

PS: het muntstuk van vijf cent dient als schroevendraaier om statiefplaatjes vast te vijzen.

 

Wil jij onze uitrusting ook graag eens verwelkomen? Contacteer ons dan en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.