Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Juni 2020

Juni staat voor ons synoniem aan het begin van de zomer. Maar wist je dat juni ook Pride Month is? Jammer genoeg kon de LGBTQ+ community dit jaar geen parades organiseren, maar dat hield Instagram en Snapchat niet tegen. Zij brachten namelijk een heleboel Pride-gerelateerde functies op de markt. Dit communicatieweetje én nog een hoop andere lijsten we deze maand weer voor je op. Enjoy!

De WhatsApp Business-app

Goed nieuws voor alle ondernemende WhatsApp’ers onder ons. Vanaf nu kan je WhatsApp koppelen aan je Facebook-bedrijfspagina. Het koppelen van je account biedt tal van voordelen. Zo kan je een bedrijfsprofiel creëren met handige informatie zoals je adres, een omschrijving van je bedrijf, je website… Bovendien kan je ook WhatsApp-advertenties maken vanuit het Facebook-advertentiebeheer of via Facebook zelf.

Hoe koppel je jouw account?

  1. Ga naar je Facebook-bedrijfspagina.
  2. Klik op ‘Instellingen’.
  3. Klik in de linkerkolom op WhatsApp.
  4. Selecteer je landcode.
  5. Voer je gsm-nummer in en klik op ‘Code verzenden’.
  6. Voer de code in en klik op ‘Bevestigen’.

Meer info over hoe je WhatsApp aan je Facebook-bedrijfspagina kan koppelen vind je hier.

Twitter

Twitter roept gebruikers op om artikels te lezen voor je ze deelt

Twitter ging eerder de strijd aan tegen het verspreiden van verkeerde info op het platform. Zo gaf Twitter vorige maand nog factcheck-tags aan twee tweets van Donald Trump met misleidende info over kiezersfraude.

Het gebeurt blijkbaar heel vaak dat twitteraars artikels delen zonder deze eerst gelezen te hebben. Artikels gaan snel viraal op Twitter. Dit kan soms erg gevaarlijk zijn, zeker als mensen de inhoud die ze verspreiden niet hebben gelezen. Daarom test Twitter momenteel een functie die gebruikers vraagt om een link naar een artikel te openen voordat ze het delen.

Het volledige artikel over de nieuwe functie van Twitter lees je op Forbes.

Technologie en Pride Month

Regenboogvlaggen

Dit jaar wordt Pride Month digitaal gevierd (daar zorgde een vervelend, niet nader genoemd virus voor). Daarom introduceerden enkele grote technologiespelers functies met een Pride-thema of voegden ze regenboogkleuren aan hun logo toe. Hun doel? De Pride Month en de LGBTQ + -gemeenschap eren.

LinkedIn en Creative Cloud voegden regenboogkleuren toe aan hun logo. Apple lanceerde twee regenboogbandjes voor hun Apple Watch. Snapchat creëerde Pride-filters. En Instagram en Facebook introduceerden een aantal nieuwe functies en brachten samen een welzijnsgids uit.

Je vindt alle technologische initiatieven voor Pride Month hier.

Hoe K-popfans Trump saboteerden via TikTok

TikTok

Wie nog niet overtuigd was dat TikTok een krachtige politieke tool kan zijn, denkt daar sinds eind juni anders over. Een zekere Mary Jo Laupp, een 51-jarige grootmoeder uit Iowa, plaatste een video op het platform. Haar boodschap? Een oproep om zo veel mogelijk gratis tickets te reserveren voor de aankomende rally van Trump maar niet op te dagen.

De video van Mary werd door het TikTok algoritme toevallig getoond aan enkele K-popfans. Die de video op hun beurt dan weer deelden met de wereldwijde K-popgemeenschap. Bovendien verspreidden ze de oproep ook via andere kanalen. Het resultaat? Rijen lege stoelen tijdens Trumps eerste verkiezingsbijeenkomst.

Het is trouwens niet de eerste keer dat K-popfans de Amerikaanse politiek te slim af zijn. Na de protesten rond Black Lives Matter kaapten K-popfans de trending hashtag #WhiteLivesMatter op Twitter door filmpjes te delen van optredens van hun favoriete artiesten. En ze legden de verkliksystemen voor deelnemers van BLM plat door ze te overspoelen met foto’s en video’s van hun idolen.

Het volledige artikel over de sabotage van Trump door K-popfans op sociale media lees je op de Standaard.

Psychologie op TikTok

Dat TikTok voor meer wordt gebruikt dan enkel dansjes weten we ondertussen. Maar wist je dat therapeute Lindsay Fleming de app gebruikt om met de jongere generatie te praten over geestelijke gezondheid?

In een video op de Instagram van Women’s Health UK vertelt Lindsay over de symptomen van ADHD bij meisjes. Die zijn namelijk anders dan bij jongens en worden daarom minder snel gediagnostiseerd.

Bekijk haar video over de symptomen van ADHD bij meisjes hier.

LinkedIn

LinkedIn lanceert twee nieuwe functies

Na Instagram, Facebook en Snapchat start nu ook LinkedIn met Stories in Nederland. LinkedIn Stories zullen er exact hetzelfde uitzien als de Stories op andere platformen. Filmpjes van katten horen echter jammer genoeg nog steeds niet thuis op LinkedIn. Het is de bedoeling dat jij professionele content deelt die maar 24 uur te zien is. Voorbeelden van content zijn foto’s of video’s van projecten waar je nu mee bezig bent, handige tips …

In de tab ‘volgers’ bij de statistieken van je LinkedIn-bedrijfspagina kan je vanaf nu zien wie je wanneer is beginnen volgen. De recentste volger van je pagina staat helemaal bovenaan. Erg handig als je wil weten wie je doelpubliek op LinkedIn is. Komt deze lijst niet overeen met je buyer persona? Dan kan je in je volgende LinkedIn-campagne specifiek een ander doelpubliek targeten.

Hebben we deze maand leuke communicatienieuwtjes gemist? Aarzel niet om je suggesties aan ons door te spelen.

Heb je onze vorige WHWG gemist? Check onze Wat Hebben We Geleerd Mei 2020 hier.