5 redenen om met video te beginnen

Video boomt op de sociale media en het internet. Steeds meer en meer bedrijven kiezen dan ook voor video als marketingtool. Twijfel jij nog aan de kracht van video? Met deze 5 feiten vertellen we je waarom video een must is voor elk bedrijf, groot én klein.

 

 1. Val op

Dagelijks scrollen we door honderden posts op sociale media. Met video kan je daar tussenuit springen. Want socialemediagebruikers houden van video. Meer dan de helft van de consumenten wil zelfs meer videocontent van bedrijven of merken zien. Met sterke beelden en goede storytelling die aanspreken trek je de aandacht van je doelgroep. Video centraal plaatsen in je marketingstrategie is dus allerminst een slecht idee. 87 procent van de marketeers doen het al volgens onderzoek.

 1. Persoonlijker

De gemiddelde internetgebruiker keek in 2019 gemiddeld 6 uur en 48 minuten per week onlinevideo’s. Het is duidelijk dat video enorm populair is. Maar wat is dan het geheim? Als je het ons vraagt is dat het persoonlijke aspect. Met video vertel je niet enkel je verhaal, je trek de kijker mee in het verhaal. Zo kan je een stukje bioscoopmagie integreren in je eigen bedrijfsfilm. Video geeft je ook de mogelijkheid om je volgers een blik achter de schermen te gunnen en je medewerkers naar voren te laten komen. Op die manier bouw je een persoonlijke relatie op met je doelgroep.

 1. Meer engagement

Als je meer interactie met je doelgroep wil is video een absolute must in jouw marketingstrategie. Zoals hierboven besproken zorgt video voor een persoonlijkere toets. En dat leidt tot meer engagement. Mensen zijn immers sneller geneigd om te reageren op persoonlijke verhalen en boodschappen dan louter commerciële boodschappen. Daarnaast kan je met video ook letterlijk de interactie aangaan. Met livevideo’s kan je rechtstreeks vragen beantwoorden en interageren met je volgers. Maar ook met gewone video’s kan je interactie uitlokken door je doelgroep te betrekken bij je verhaal.

 1. Veelzijdig

Video’s komen in alle vormen en maten. Het is een van de meest veelzijdige media om jouw verhaal te vertellen. Van animaties tot kortfilms, van korte vlogs tot eventreportages. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Op elk potje past een deksel en voor elk idee is er een ideaal videoformat.

 1. Geen hollywoodbudget nodig

Voor een professionele bedrijfsfilm heb je heus geen torenhoog budget nodig. Tenzij je dinosaurussen wil laten vechten, natuurlijk. Maar die bedrijfstak is erg klein in de Benelux. De prijs van een video hangt af van verschillende factoren. Bij The Owl denken we steeds mee en maken we een prijs op maat van jouw noden en wensen. Wil je meer informatie over onze service? Neem dan hier een kijkje of contacteer ons!

Ben jij al overtuigd van de kracht van video? De statistieken zijn klaar en duidelijk.

 • 59% bedrijfsleiders kijkt liever video dan dat ze tekst lezen (Wordstream)
 • 72% van de consumenten ontdekt een nieuw product het liefst via video (Hubspot)
 • 62% van de kijkers is meer geïnteresseerd in een dienst/product na het zien van een video (Marketing Land)
 • Video’s op sociale media worden 1.200% meer gedeeld dan tekst of foto’s (Wordstream)
  Een landingspagina met een video heeft 53 keer meer kans om hoog te scoren op Google (Insivia)
 • Video’s korter dan 2 minuten krijgen het meeste interactie (Wistia)
 • 72% B2B-marketeers geeft aan dat video een positieve impact heeft op hun ROI (Tubular Insights)

Conclusie: video is booming, hou het wel kort (en geen autoplay alsjeblieft), en de meeste klanten worden graag getarget met video’s.

Veel bedrijven hebben echter niet het gevoel dat ze de tijd, de expertise of het budget hebben om de videocontent te maken waar hun publiek naar verlangt.

Geen probleem, dan helpen wij je toch?! Contacteer ons via DM of onze website. Dan bekijken we samen wat er perfect past bij jouw bedrijf.

Hebben we je kunnen overtuigen? Ga jij vanaf nu meer video’s gebruiken? Hou er dan rekening mee dat een heel groot percentage van je publiek zonder geluid zal kijken. Lees onze blog over ondertiteling voor een handig stappen plan om tekst aan je video toe te voegen.