Scoren op TikTok doe je zo

TikTok is nog steeds een razend populair socialemediaplatform, dat erg goed gaat op korte, creatieve, grappige en boeiende filmpjes. Zo ontstaan er heel wat trends, challenges en virale content. Wil jij met je bedrijf inzetten op TikTok? Duik dan in dit korte overzicht van content die momenteel goed scoort op TikTok. Met onze strategische tips til jij in een mum van tijd jouw marketinginspanningen naar een hoger niveau.

Dansjes

Al sinds de lancering van het platform staat TikTok bekend om zijn danschallenges. Gebruikers maken hun eigen dansjes, filmen de choreografie en delen die online. En dat wordt lustig opgepikt door honderden of soms zelfs duizenden anderen. Ze proberen om het dansje zo snel mogelijk onder de knie te krijgen, dagen anderen uit om mee te doen of voegen interessante extraatjes toe … en zo ontstaat al gauw een nieuwe danstrend. Zo krijgen de originele bedenkers van het dansje, net als de volgers van de trend vaak meer likes, shares en volgers waardoor hun video’s een groter bereik krijgen. De populaire muziek die vaak wordt gebruikt, zorgt er ook voor dat deze content snel viraal kan gaan en veel aandacht krijgt op het socialemediakanaal.

Kortom, dansjes zijn populair op TikTok dankzij de entertainmentwaarde, het virale potentieel en het community-gevoel dat eraan vasthangt.

Sketches

Korte sketches zijn tegenwoordig ook heel populair op TikTok. In dit soort content tonen gebruikers hun acteertalent, creativiteit of humor door grappige, inspirerende of herkenbare scenario’s te creëren. In enkele seconden grijpen ze de aandacht van de kijker, gaan ze door naar de clou van hun verhaal en eindigen ze vervolgens op een hoogtepunt. Vaak verwerken ze in dit soort video’s nog een creatieve inslag door het filmpje op een unieke manier te bewerken of door beroep te doen op attributen of andere personen om hun boodschap te versterken. Hierdoor heeft ook dit soort content het potentieel om snel viraal te gaan.

Korte sketches doen het goed op TikTok wanneer ze de aandacht van kijkers kunnen vastgrijpen en aan de hand van creativiteit, acteertalent of humor een blijvende indruk achterlaten.

Lip sync & dubben

Gebruikers lipsyncen of dubben allerlei geluidsfragmenten uit tv-shows, populaire liedjes of virale video’s. Het aanbod is zo divers en vaak herkenbaar, waardoor dit soort content niet anders kan dan goed scoren op het platform. Vaak voegen makers een tweede laag toe met creatieve interpretaties of visuele effecten. Denk bijvoorbeeld aan iemand die acteert bij zo’n geluidsfragment of er een leuke transitie aan toevoegt. Hoe boeiender en origineler, hoe groter de kans dat het filmpje viraal gaat.

Dit soort content doet het goed op het platform omdat het de creativiteit van de gebruikers in de verf zet. Want een geluidsfragment lipsyncen is niet erg moeilijk, maar er je eigen invulling aan geven dan weer wel.

DIY’s en handige tips

TikTok-gebruikers delen graag doe-het-zelf-projecten (of DIY’s) en handige tips (of hacks) om anderen te inspireren. Dit soort video’s bieden stapsgewijze instructies om zaken die anders een aardig centje zouden kosten zelf een stuk goedkoper te doen. Of ze bevatten snelle tips over koken en schoonmaken of nieuwe manieren om je haar op te steken of om oude kledij nieuw leven in te blazen.

DIY’s en tips doen het goed op het platform omdat TikTok-gebruikers graag zelf nieuwe dingen leren en zien hoe andere mensen een idee uitvoeren waar ze zelf misschien niet meteen aan zouden denken of aan durven beginnen.

Educatieve en informatieve content

Hoewel TikTok wordt gedomineerd door vluchtige filmpjes, bevat het kanaal niet enkel content met een entertainment waarde. De gebruikers van het platform genieten er ook van om op een makkelijke manier bij te leren. Maar daarnaast kijkt het TikTok-publiek ook graag naar diepgaandere informatieve en educatieve content. Dit soort filmpjes kunnen over allerlei soorten onderwerpen gaan, zoals wetenschap, geschiedenis, taal en welzijn.

Dit soort content gaat viraal wanneer het waardevolle informatie op een makkelijke en boeiende manier verpakt. Denk bijvoorbeeld aan een humoristische aanpak of opvallende visuele hulpmiddelen, zoals infographics, animaties of demonstraties. Want heel wat kijkers zijn benieuwd naar nieuwe dingen en delen de inzichten die ze op het platform verwerven graag met hun vrienden en publiek.

Jongeren doen een dans-challenge

Door in te zetten op deze verschillende soorten content, scoor jij binnenkort ongetwijfeld bij je TikTok-publiek. Houd wel in je achterhoofd dat trends op TikTok snel kunnen veranderen. Hierdoor is het een goed idee om actief te blijven op het platform zodat je up-to-date bent met wat er op het platform gebeurt. Verder kan het lonen om te experimenteren met verschillende soorten content om erachter te komen welke soort content aanslaat bij jouw doelpubliek. Lees zeker onze blog ‘Het algoritme van TikTok‘ voordat je gericht begint te posten om het resultaat van jouw inspanningen te maximaliseren.

Laat je jouw TikTok-profiel toch liever beheren door een communicatieteam? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.