Hoorde jij al van deze nieuwe Instagram feature?

Er werd op sociale media al even gefluisterd over een nieuwe Instagram feature en sinds kort is hij bij enkele gebruikers alvast te zien: de optie om meerdere links in de bio op te nemen! Instagram gaf voorlopig nog niet aan wanneer de optie beschikbaar wordt gemaakt voor het grote publiek. Maar met onze tips ben jij alvast klaar om ermee aan de slag wanneer het moment daar is.

Meerdere links in de Instagram bio

Zo ziet de nieuwe Instagram feature eruit

Voorlopig verandert er niet veel aan de manier waarop de Instagram bio wordt ingedeeld. Alle gebruikelijke invulvelden blijven bestaan. Enkel het veld waarin je een hyperlink kan plaatsen, wordt uitgebreid. Deze uitbreiding kan je herkennen aan de toevoeging “+” en het aantal extra links dat de gebruiker heeft toegevoegd. Ook de toevoeging “en 3 andere” komt momenteel al voor. Verder is het ook nog niet duidelijk hoeveel extra links je maximaal zal kunnen toevoegen.

Zo zien meerdere links in je bio eruit

Wanneer je op de toevoeging naast de hoofdlink klikt, krijg je een pop-up van meerdere URL’s te zien. Hierdoor kan je vanuit Instagram mensen makkelijk rechtstreeks doorsturen naar andere pagina’s, zoals je website of portfolio. Dit maakt de nieuwe optie dus enorm aantrekkelijk voor makers, bedrijven en organisaties.

De nieuwe Instagramfunctie uitgerold

Doorverwijzen op Instagram

Doorverwijzen naar diensten buiten het platform is nooit erg makkelijk geweest op Instagram. Tot op heden worden hier derde partijen voor gebruikt, zoals Linktree. Wat er gebeurt met deze tools nadat de Instagram feature volledig wordt uitgerold, valt nog af te wachten. Toch heeft Instagram zelf nog een hele weg af te leggen, zo kan je bijvoorbeeld nog steeds geen links toevoegen aan de bijschriften van posts. Wat doorverwijzen naar andere pagina’s nog makkelijker zou laten verlopen. Wel kan je via de linkstickers in Instagram stories links toevoegen – een optie die een tijdje geleden enkel nog was gereserveerd voor gebruikers met minstens 10.000 volgers!

Bekijk snel of jij een van de gelukkigen bent die de nieuwe Instagram feature alvast kan uittesten en laat ons op sociale media weten hoe jullie de extra links invullen.

Vernieuw jij binnenkort je bedrijfsprofiel op Instagram? Maak dan zeker gebruik van deze nieuwe functie en bekijk ook onze blog “Staan deze gegevens op jouw online bedrijfsprofielen?” met tips voor je andere kanalen!

Of laat je jouw profielen liever door ons onder handen nemen? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.