5 gratis videodatabanken om jouw bedrijf mee in de kijker te zetten

De eerste stap om als bedrijf goed te scoren op de markt is door kwalitatieve diensten of producten aan te bieden. De volgende stap is om deze op een originele manier in de kijker te zetten en zoveel mogelijk potentiële klanten aan te spreken. Makkelijk? Nee. Daarom geven wij je graag een duwtje in de rug. Met deze gratis videodatabanken kan jij jouw marketingstrategie extra leven in blazen. Want zoals we in onze blog ‘Shorts, Lives, VR, AI en UGC: video in het medialandschap van 2023’ al zeiden, wordt het medialandschap momenteel gedomineerd door bewegende beelden.

In onderstaande videodatabanken kan je heel wat verschillende soorten beelden terugvinden. Je typt simpelweg een zoekwoord in en alle video’s rond dit onderwerp worden geladen. Zo kan je inspiratie opdoen en nadenken over wat je met jouw video wil zeggen. Vervolgens kan je de rechtenvrije video’s downloaden en gebruiken op jouw socialemediakanalen of website. Let op: het is wel belangrijk dat de video in jouw huisstijl past.

Pexels

Pexels is een populaire website met gratis visuele content. Hier vind je kwalitatieve, rechtenvrije afbeeldingen en video’s die jij kan inzetten voor jouw marketingstrategie. Dankzij het brede aanbod aan video’s over verschillende thema’s en de handige filterfunctie vind jij zonder twijfel een beeld dat bij je boodschap past. Zoek bijvoorbeeld eens naar een reel over online aankopen of een filmpje over een tevreden klant.

Videvo

Videvo verschilt van Pexels. Op dit platform vind je namelijk een uitgebreid aanbod aan gratis stockvideo’s en motion graphics, maar ook muziek en geluidseffecten. De zoekfunctie werkt hier hetzelfde: je typt een onderwerp in en krijgt alle mogelijke content met betrekking tot dat onderwerp te zien. Je kan vervolgens filteren op categorie, resolutie en zelfs op licentietype. De ideale manier om meteen te vinden wat jij zoekt.

Pixabay

Met Pixabay gaan we nog een stukje verder. Op deze website kan je terecht voor gratis stockfoto’s, illustraties en vectors, rechtenvrije video’s, muziek, geluidseffecten en GIF’s. Ook hier kan je filteren op zaken zoals categorie, resolutie en duur. Een extraatje is dat je op deze website ook kan filteren op gebruikers. Handig als jij verzot bent op de beelden van een specifieke maker.

Coverr

Op deze website vind je videobeelden en ook de betaversie van een muziekdatabank. Dankzij de lay-out kan je Coverr gebruiken als handige inspiratiebron. Op de beginpagina worden namelijk al heel wat categorieën voorgesteld. Zo krijg je bijvoorbeeld natuurbeelden of video’s over fitness voorgesteld. Ook de verschillende collecties kunnen jouw creativiteit een enorme boost geven.

Mixkit

Dankzij Mixkit kan jij jouw creativiteit de vrije loop laten. Deze website biedt niet enkel een gratis videodatabank aan, maar ook rechtenvrije muziek, geluidseffecten en videotemplates. Dankzij dat laatste onderscheidt Mixkit zich van de databanken hierboven. Je kan namelijk kiezen uit templates voor verschillende software om jouw video’s te personaliseren en dat tikkeltje extra te geven.

Zet deze vijf videodatabanken tussen de favorieten van je browser en maak in een mum van tijd de leukste video’s voor jouw bedrijf. Of je je kijkers nu wil aantrekken met dromerige landschappen of met smaakmakende teasers die je zelf creëerde aan de hand van een gratis template. De mogelijkheden zijn eindeloos. En als je enkel gaat voor video’s die volledig bij jouw merkidentiteit passen, weet niemand dat je een handje bent geholpen.

Een van de vijf videodatabanken

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Met de tips in onze blog ‘Hoe maak je leuke reels’ verover jij Instagram binnenkort met jouw bedrijfsvideo’s. Of ga je toch liever voor professionele video’s die volledig op maat van jouw bedrijf werden gefilmd, met naadloze overgangen, boeiende visuele effecten en kwalitatief opgenomen audio? Zet je graag je eigen producten, diensten of werknemers in de schijnwerpers in plaats van stockbeelden te gebruiken? Twijfel dan niet en contacteer ons. We kijk ernaar uit om jouw visie op beeld te toveren.