Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Augustus 2020

Had jij het ook zo warm? We beleefden deze maand de warmste week sinds 1833. Met een gemiddelde van 33,5 graden konden we spreken van een heuse hittegolf. We nemen het je niet kwalijk dat je brein het te warm had om de communicatienieuwtjes van deze maand te verwerken. Gelukkig zijn wij er nog om ze voor je op te lijsten. Veel leesplezier!

Instagram lanceert TikTok-kloon Reels

Reels is een plek in de Instagram-app waar je korte video’s kan maken en delen. De gelijkenis met TikTok is opvallend en zeker niet toevallig. Op drie jaar tijd werd de Chinese app maar liefst 800 miljoen keer gedownload. De eerste poging van Facebook om een waardige concurrent voor TikTok te maken mislukte. Facebook verwijderde Lasso dan ook niet lang na de lancering van de app. Nu gooit het bedrijf het over een andere boeg.

Zoals Instagram Stories Snapchat (bijna) verving, hopen ze nu hetzelfde te doen met Reels. Heel wat TikTok’ers hebben tenslotte al een Instagram-account. Zonder al te veel extra werk kunnen ze er nu ook TikTok-achtige filmpjes uploaden.

Het volledige artikel over Reels lees je bij De Standaard.

Zes gouden regels, elf miljoen redenen om vol te houden

De overheid lanceerde eerder deze maand een nieuwe campagne rond de coronamaatregelen. Op www.11miljoenredenen.be worden alle maatregelen nog eens op een rijtje gezet én kan iedereen delen waarom hij of zij het belangrijk vindt dat iedereen de regels naleeft. Er zijn namelijk elf miljoen Belgen en elke Belg heeft minstens één goede reden om de zes gouden regels vol te houden en te respecteren.

Google lanceert Google for Jobs

In Nederland is het al zo ver. Google introduceerde er vorige week een nieuwe vacature-zoekfunctie in Google Search. Met deze functie kan je direct in de Google zoekresultaten vacatures zien die aansluiten bij je zoekopdracht. Hiervoor werkt Google in Nederland samen met een aantal grote recruitmentkantoren.

Het is slechts een kwestie van tijd voor wij er in België ook gebruik van zullen kunnen maken.

Meer informatie over Google for Jobs in Nederland ontdek je op hun website.

Binnenkort een gedragscode voor Vlaamse influencers?

Na het CeMi en Acid debacle roept Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) influencers op om na te denken over een gedragscode.

Vorige week ontstond er een ruzie tussen de Vlaamse YouTubers Michiel Callebaut en Celine Dept enerzijds en Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, anderzijds. Dalle spreekt zich niet uit over de ruzie op zich, maar hij wil samen met de influencers bekijken hoe ze een gedragscode kunnen opstellen. ‘We willen vanuit de Vlaamse regering niets opleggen. Vanuit vertrouwen en respect wil ik meewerken aan het opstellen van zo’n code’, klinkt het.

Op de website van De Standaard kan je de volledige reactie van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle over de influencer-gedragscode lezen.

Harige influencer Nieuw-Zeelander van het jaar?

Binnenkort wordt de Nieuw-Zeelander van het jaar gekozen. Maar dit jaar staat er een opvallend figuur op de lijst: de kat Mittens.

De Turkse angora-kat is zo geliefd dat hij eerder dit jaar al de sleutel van de stad kreeg. @mittensofwellington heeft 5. 000 volgers op Instagram en de Facebookgroep The Wondrous Adventures of Mittens heeft maar liefst 60.000 leden.

Of dat genoeg is voor ‘His Royal Floofiness’ om Nieuw-Zeelander van het jaar te worden, weten we in februari 2021.

Het volledige verhaal over de kat Mittens die misschien Nieuw-Zeelander van het jaar wordt, vind je bij De Standaard.

Nederlandse auteur Marieke Lucas Rijneveld wint International Booker Prize

De Nederlandse auteur Marieke Lucas Rijneveld won de International Booker Prize met ‘The Discomfort of Evening’. Dit is de Engelse vertaling van haar debuutroman ‘De avond is ongemak’.

 

De International Booker Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een naar het Engels vertaald boek. 50 000 pond of 55 550 euro aan prijzengeld wordt gelijk verdeeld onder de auteur en de vertaler. De roman van Rijneveld is vertaald door Michele Hutchison.

Het volledige artikel over auteur Marieke Lucas Rijneveld die de International Booker Prize won, lees je op De Standaard.

Hebben we deze maand leuke communicatienieuwtjes gemist? Aarzel niet om je suggesties aan ons door te spelen.

De WHWG van vorige maand gemist? Via deze link kan je de Wat Hebben We Geleerd-blog van juli lezen.