Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Januari 2019

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Er waren in januari heel wat nieuwtjes te lezen over sociale media. Wij hebben de belangrijkste opgelijst.

Instagram zet in op fictie

Het productiehuis Eyeworks, bekend van onder andere Eigen Kweek, Flikken en Rundskop, maakt momenteel een fictieserie exclusief voor Instagram. De serie wordt opgenomen in Antwerpen en wordt in maart ‘uitgezonden’ op Instagram. Een primeur voor Instagram, het sociale netwerk gaat zo Facebook, YouTube en Snapchat achterna.

Lees hier het artikel van De Standaard.

Instagrampost delen op meerdere accounts

Je kon een Instagrampost al delen op andere sociale media, maar sinds kort kan je een post ook delen op verschillende Instagramaccounts.

Facebook & Privacy

Dat Facebook het niet zo nauw neemt met de privacy van haar gebruikers is geen schokkend nieuws. Facebook verzamelt een enorme hoeveelheid persoonlijke data waardoor het sociale netwerk jou soms beter kent dan je eigen partner, en dat is dan weer interessant voor adverteerders.

VRT-journalist Tim Verheyden maakte voor Canvas een driedelige docureeks over Facebook. De eerste aflevering gaat over Facebook en onze privacy.

'50% van de Facebookprofielen zijn vals'

Aaron Greenspan, een ex-studiegenoot van Mark Zuckerberg aan de Harvard-universiteit, beweert in een rapport dat meer dan de helft van de Facebookprofielen vals is.

Facebook zegt dat ze inzetten op het verwijderen van valse profielen maar geeft toe dat het geen exacte cijfers heeft over het aantal valse profielen.

Lees hier het artikel van The New York Times.

 

Aaron Greenspan was te gast bij de podcast ‘Quoth the Raven Research’.

Burgerprotest 2.0

De afgelopen maand domineerden de ‘klimaatspijbelaars’ het nieuws in België. De jongeren willen elke donderdag betogen in Brussel voor een beter klimaatbeleid. De actie kreeg week na week meer aandacht, de derde editie had maar liefst 35.000 deelnemers.

Het begon allemaal met twee jongeren, Anuna De Wever en Kyra Gantois. Eind december publiceerden ze een video op de nieuwe Facebookpagina Youth For Climate. De video werd 39.000 keer bekeken en de actie werd opgepikt door de nationale media. In recordtempo groeide een oproep op sociale media van twee jongeren uit tot een van de grootste klimaatprotestacties in België.

 

Met deze video begon de actie van #YouthForClimate

Bedrijven zetten in op video

Volgens het jaarlijkse rapport over socialemediamarketing van Buffer en Social Chain ‘State of Social 2019‘ zetten bedrijven meer en meer in op videocontent. Facebook is het populairste platform voor video.

Slechts 14,5% van de ondervraagde bedrijven publiceert geen video. Redenen daarvoor zijn tijdsnood, budget, inspiratie en knowhow.

Benieuwd naar wat video voor jouw bedrijf kan doen? Contacteer ons.