Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Juli 2019

Je zou het bijna vergeten maar ook in komkommertijd zijn er meer nieuwtjes te rapen dan een eikenprocessierupsenplaag (47 punten bij Scrabble) en een extreme hittegolf. Je komt het allemaal te weten in ons maandoverzicht.

TikTokkers Vragen Geld Via Livestreams

Het nieuwe Vine, zo wordt TikTok ook wel eens omschreven. Al draait het bij TikTok vooral rond muziek, door bijvoorbeeld een liedje te playbacken of te dansen. De app is razend populair bij kinderen maar er schuilen ook addertjes onder het gras. Zo vragen populaire TikTokkers in livestreams vaak om geld te doneren. Maar de gebruikers van TikTok, vooral kinderen, kennen niet altijd hun grenzen bij het doneren. Daarom hebben een aantal bekende Nederlandse TikTokkers beslist om geen geld meer te vragen via het kanaal. Fair enough.

Lees hier het volledige artikel van NOS.

FaceApp Minder Onschuldig Dan Je Denkt

Eerder deze maand werden de sociale media overspoeld door foto’s van mensen die zichzelf ouder maakten met behulp van de ‘FaceApp’. De app is al twee jaar oud maar werd deze maand plots weer populair. Toch let je maar beter goed op als je zulke apps gebruikt. Het Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor de gevaren van FaceApp. De app is ontwikkeld in Rusland en houdt zich daardoor niet aan de Europese privacywetgeving. Zo houdt FaceApp onder andere jouw foto’s, IP-adres, en surfgedrag bij. Het is vooral zorgwekkend dat al deze gegevens verwerkt worden in een regio die gekend staat voor cybercriminaliteit.

Lees het volledige artikel van VRT NWS.

Storing Facebook

Begin deze maand kenden heel wat gebruikers van Facebook, Instagram en WhatsApp moeilijkheden. Door een storing bij Facebook werkten de diensten niet optimaal. Vooral bij het uploaden van video’s en foto’s werd heel wat hinder ondervonden. Gelukkig werd de storing snel opgelost zodat het gewone leven snel weer op gang kwam.

Tegenvallende Cijfers Voor Netflix In Het Vorige Kwartaal

In het tweede kwartaal van 2019 behaalde Netflix tegenvallende resultaten. Het Amerikaanse streamingsplatform kreeg wereldwijd ‘maar’ 2,7 miljoen nieuwe abonnees bij, bijna de helft minder dan de verwachte 5 miljoen abonnees. In de Verenigde Staten verloor Netflix zelfs 126.000 abonnees.

Het Amerikaanse media-analysebedrijf Nielsen heeft een verrassende verklaring voor de slechte cijfers. Netflix en andere streamingsdiensten zoals Amazon Prime en Hulu staan bekend om hun enorme aanbod aan series en films. Volgens Nielsen ligt daar net het probleem. Als abonnees niet kunnen kiezen uit het reusachtige aanbod zijn ze geneigd om terug te gaan naar de lineaire televisie. De ‘keuzestress’ is een stuk minder bij televisie. Ook daar moet je kiezen welke zender maar vanaf dan is het de zender die beslist welke content wanneer wordt uitgezonden.

Lees hier het volledige verhaal.

Aantal Facebookvolgers STVV Verdubbeld

Voetbalclub Sint-Truidense VV haalde deze transferperiode de Vietnamees Cong Phuong Nguyen binnen. De 24-jarige spits is een echte ster in zijn thuisland, hij wordt er zelfs de ‘Vietnamese Messi’ genoemd. Dankzij de nieuwe transfer zag STVV haar aantal Facebookvolgers verdubbeld, van 30.000 naar 70.000. Benieuwd of STVV nu ook in het Vietnamees gaat communiceren op hun Facebookpagina…

Hilarisch Misverstand Bij Artikel New York Times

Begin juli publiceerde The New York Time op Twitter een artikel over de typisch Nederlandse traditie van ‘droppings’. Degenen onder ons die in de jeugdbeweging hebben gezeten kennen het ongetwijfeld. Je wordt in een bos ‘gedropt’ en moet zo snel mogelijk de weg naar de kampplaats terugvinden. Nu, over de grote plas zijn ze duidelijk minder bekend met de scoutsactiviteit. De Amerikanen dachten dat zowat elke Nederlander op jonge leeftijd in een donker bos aan zijn lot wordt overgelaten om zelfstandig te leren worden. De Nederlandse Twitteraars zagen de humor er wel van in en deden er nog een schepje bovenop, wat tot een hillarische Twitter-tread leidde.