Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Mei 2019

De verkiezingen zijn voorbij, je kan dus weer veilig op de sociale media gaan.  Misschien heb je door de tsunami aan advertenties deze nieuwtjes gemist. Gelukkig zijn we er nog en hebben we ze speciaal voor jou opgelijst.

Adverteren Op Sociale Media: Het Helpt Verkiezingen Winnen

Dat sociale media belangrijk zijn bij verkiezingen wisten we na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump al. Ook de Belgische partijen beseften dat. Samen spendeerden ze minstens een kwart miljoen euro aan online advertenties.

Vooral Vlaams Belang zette hard in op Facebook. De partij investeerde volgens cijfers van productmanagers Ilias Ismana­lijev en Maarten De Schuymer tussen de 150.000 en 600.000 euro aan advertenties. Ook aan de andere kant van het politieke spectrum werd er ingezet op Facebook. De sp.a besteedde tussen de 43.900 en 211.588 euro aan Facebookadvertenties.

CD&V investeerde het minste in socialemediacampagnes, tussen de 600 en 13.884 euro. De centrumpartij kreeg tijdens de verkiezingen van 26 mei zware klappen terwijl Vlaams Belang de grote winnaar was. Of de advertentiebudgetten een rechtstreekse invloed hebben op de verkiezingsuitslagen is moeilijk te zeggen, maar het is op zijn zachtst gezegd opvallend.

Lees het volledige artikel van De Standaard.

Tag Personen In Een Foto Op LinkedIn

Tegenwoordig kan je ook op LinkedIn personen taggen in een foto. Personen die getagd zijn in een foto krijgen daar een melding van en kunnen de tag ook zelf verwijderen. De nieuwe functie kan helpen om meer engagement te genereren en je netwerk uit te breiden.

Netflix NL Wordt Netflix Brabant

De Belgisch-Nederlandse serie Undercover met Tom Waes in de hoofdrol is sinds begin mei te zien op Netflix. De serie speelt zich grotendeels af in Brabant en daarom werd het officiële Nederlandstalige Twitteraccount van Netflix (@NetflixNL) voor één dag ‘Netflix Brabant’. Een hele dag publiceerde het account Brabantse grappen en parodieën maar niet iedereen vond de actie even geslaagd, vooral de Brabanders zelf.

Dubbelcheck Altijd Voor Je Een Massamailing Uitstuurt

Wat is het ergste dat je kan overkomen als je een massamailing uitstuurt? Juist ja, dat je de mail naar de verkeerde personen stuurt. Het overkwam het e-commercebedrijg Zavvi.

Samen met Mastercard gaf het Britse bedrijf twee viptickets voor de Champions League-finale in Madrid weg. Door ‘technische problemen’ kreeg de hele mailinglijst te horen dat ze een ticket gewonnen hebben. Zavvi excuseerde zich voor het ‘technisch probleem’.

Nieuwe Snapchatfilter Leidt Bijna Tot Relatiebreuk

Snapchat lanceerde een filter waarbij je ‘van geslacht kan veranderen’. De Schot Ryan Hill vond het een goed idee om zijn vriending beet te nemen en testte de filter op zichzelf uit. Hij verstuurde daarna de foto naar zijn vriendin met de boodschap ‘I have your bf’s t-shirt on.’ (sic). Zijn vriendin Melissa vond het niet meteen grappig en zei dat hij best niet naar haar thuis kwam ’s avonds.

Lees het volledige verhaal van Het Laatste Nieuws.

Facebook Lite Nu Ook Beschikbaar In België En Nederland

Facebook Lite is sinds kort ook in België en Nederland beschikbaar. Helaas is het momenteel enkel op Google Play beschikbaar. De lichtere versie van de officiële Facebook-app is speciaal ontworpen voor 2G waardoor hij sneller is dan de ‘normale’ Facebook-app. De app neemt minder opslagruimte in beslag, waardoor ook je datagebruik laag blijft.

Wanneer de app voor iOS uitkomt is nog niet bekend.

YouTuber Verliest Bijna 3 Miljoen Volgers Door Ruzie

De 19-jarige James Charles is met 16 miljoen volgers op YouTube immens populair. Dat aantal volgers ging begin deze maand in sneltempo naar beneden na een video van Tati Westbrook waarin ze James Charles aan de online schandpaal nagelt. De twee waren goed bevriend maar kregen ruzie omdat Charles weigerde de vitaminen van Westbrook te promoten. Nadien maakte hij in zijn video’s bovendien reclame voor een concurrerend merk. Tati Westbrook maakte een video waarin ze James Charles beschuldigde van tal van zaken. Westbrook zag met de video haar aantal volgers verdubbelen terwijl Charles bijna 3 miljoen volgers verloor. De twee hebben intussen de strijdbijl begraven.

Lees het volledige verhaal van Het Laatste Nieuws.

 

Bekijk hier de reactie van James Charles die hij op zijn YouTube-kanaal postte.


Hebben we nog iets gemist? Laat het ons weten op Twitter, Facebook of LinkedIn!