Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? November 2019

Werd het even zwart voor je ogen door alle Black Friday-mails? Wij kunnen je geen ongelijk geven. Om te voorkomen dat je de belangrijkste nieuwtjes van november hebt gemist, lijsten wij ze hieronder nog eens voor je op. Zo ben je weer helemaal mee zonder door al je mails te hoeven ploeteren.

Fashion Talks en Creative Ville

Eind deze maand woonden we de Fashion Talks en Creative Ville in de vernieuwde Handelsbeurs bij. We ontmoetten er heel wat nieuwe mensen en deden kennis op bij inspirerende sprekers. Benieuwd hoe we leerden meer ‘future-proof’ te werken? Lees onze blogpost hier.

Facebook in een nieuw jasje

Facebook heeft een nieuw logo en een kersverse huisstijl. Het bedrijf wil namelijk dat mensen weten dat Facebook meer is dan alleen de socialemediasite waar Mark Zuckerberg ooit mee begon. Ze willen een onderscheid maken tussen het bedrijf dat onder andere de socialemedia-app Instagram in zijn portefeuille heeft en het gelijknamige socialemediaplatform. De app van Facebook behoudt het oude logo.

Lees het volledige artikel hier.

logo bedrijf Facebook

It’s not the same without the M

Deze campagne van McDonald’s bewijst nog maar eens dat je met een simpele campagne effectief de wereld kan veroveren. McDonalds had het inventieve idee om de M uit de naam van elke bestemming op de luchthaven te halen. Geniaal?

Oordeel zelf hier.

Hoe emoji’s je kunnen helpen in je online marketingstrategie

Het is gewoon een kwestie van ze juist te gebruiken. Gebruik je een ❤️ in de titel van je mail dan is het openingspercentage 6% hoger. De 👍-emoji is de meest gebruikte in Duitsland en Australië. En 😐gebruik je beter niet, behalve als je in Australië woont.

Meer info over wanneer je best welke emoji’s gebruikt, vind je hier.

Nodig je connecties uit om je LinkedIn-bedrijfspagina te volgen

Ja hoor, je leest het goed. Vanaf nu kan je jouw connecties op LinkedIn lastigvallen met invites om je bedrijfspagina te volgen.

Er zijn echter wel enkele beperkingen. Je kan een connectie slechts een keer uitnodigen en maximaal vijftig personen per dag (in sommige gevallen minder). Fun fact, deze functie was een aantal jaren geleden beschikbaar, maar LinkedIn verwijderde ze terug omwille van spam. Zou de optie nu blijven bestaan?

Lees het volledige artikel hier.

Instagram test zijn eigen versie van TikTok

Reels, zo heet de nieuwe video editing tool van Instagram. De feature zou alle beste kenmerken van TikTok kopiëren. Gebruikers kunnen video’s van vijftien seconden opnemen, de snelheid aanpassen, er muziek onder zetten of audio van andere userslenen. Die video’s kunnen gebruikers op hun beurt dan weer delen op stories of ze via DM versturen.

Voorlopig lanceerde Instagram die nieuwe app enkel in Brazilië. Maar we twijfelen er niet aan dat, als de app een succes is, deze hier ook snel te downloaden zal zijn. Stay tuned!

Lees het volledige artikel hier.