Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? Oktober 2020

Een nieuw maand, een nieuw maandoverzicht! Wij hebben speciaal voor jou de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje gezet. Zo blies Instagram in oktober tien kaarsjes uit en ging een Canadees dorpje op zoek naar een nieuwe naam. Ontdek alles wat je moet weten in deze blog.

Creatieve campagne van Renault

Renault speelde de voorbije maand met taal. De Franse autobouwer lanceerde een tekst van 259 woorden ter promotie van hun elektrische wagen. Het aantal woorden is geen toeval, want elk woord representeert een gereden mijl met hun elektrische wagen. Lees hieronder het gedicht van 259 mijl lang.

Facebook Messenger krijgt make-over

De op een na meest gebruikte berichtenapp ter wereld heeft een nieuw design gekregen. Het logo is niet langer effen blauw, maar vloeit over van roze naar blauw. Daarmee komt het nieuwe logo dicht in de buurt van zijn zusterapp Instagram. En dat is geen toeval, want de nieuwe Messenger-app combineert de oude functies met de ‘DM’-functie van Instagram. Facebook werkt al langer aan de samensmelting van Facebook en Instagram. De bedoeling is om gebruikers van de twee apps dichter bij elkaar te brengen.

Twitter verwijdert tweet van adviseur Trump

Twitter heeft enkele weken geleden een tweet van Scott Atlas verwijderd. De Amerikaanse gezondheidsadviseur van Donald Trump tweette dat een mondmasker dragen niet helpt tegen het coronavirus. Twitter verwijderde die tweet omdat het valse informatie zou zijn.

Lees het volledige verhaal in De Standaard.

LinkedIn Stories beschikbaar in België

In onze ‘Wat Hebben We Deze Maand Geleerd’-blog van april las je al dat LinkedIn Stories gelanceerd werden. De nieuwe functie was al snel bij onze Noorderburen beschikbaar, maar wij Belgjes moesten nog wat geduld uitoefenen. Midden oktober was de functie eindelijk ook bij ons beschikbaar.

En dat is niet de enige nieuwigheid van LinkedIn. Sinds kort kan je via het populaire sociale netwerk ook eenvoudig een videogesprek starten vanuit de berichtenfunctie. Zo nodig je een connectie snel uit voor een gesprek via Zoom, Microsoft Teams of BlueJeans.

Towny McTownface

Het Canadese dorpje Asbestos ging afgelopen maand op zoek naar een nieuwe naam. Het dorp, dat ooit nog zo fier was op zijn asbestmijn, wil nu alle linken met de kankerverwekkende stof doorbreken. Het gemeentebestuur liet de keuze voor een nieuwe naam over aan de inwoners. En dat is niet zonder gevaar, denk maar terug aan onze blog over mislukte onlinepolls. Maar de Canadezen waren slim en lieten de inwoners kiezen tussen zes kandidaten. ‘Val-des-Sources’ werd de uiteindelijke winnaar. Toch jammer, want wij hadden graag op reis gegaan naar Towny McTownface.

Twitteraccount Donald Trump ‘gehackt’

Een Nederlander heeft het account van de Amerikaanse president ‘gehackt’. De ethische hacker had volledige toegang tot het account, maar heeft naar eigen zeggen geen berichten gelezen en ook niets gepubliceerd. De Nederlander moest daarvoor ook niet zijn grootste skills bovenhalen. Trump had als wachtwoord ‘maga2020’, de afkorting van zijn verkiezingsslogan ‘Make America Great Again’.

Lees het volledige artikel van De Standaard.

Hebben we deze maand leuke communicatienieuwtjes gemist? Aarzel niet om je suggesties aan ons door te spelen.

De WHWG van vorige maand gemist? Via deze link kan je de Wat-Hebben-We-Geleerd-blog van september lezen.