11 Tips voor jouw LinkedIn-bedrijfspagina
Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn is de plek waar jouw bedrijf van zich kan laten horen. Een goede LinkedIn bedrijfspagina laat zien wie je bent, maar je kan er ook een band creëren met je doelgroep en er uiteindelijk zelfs leads generen. Hoe je dat het beste doet? Met deze 11 tips wordt je LinkedIn-bedrijfspagina meer dan alleen maar een uithangbord van je website.
Deze 11 tips zullen we bespreken in dit artikel:
- Vul alle info op je pagina aan.
- Maak je pagina visueel aantrekkelijk.
- Houd je pagina up-to-date.
- Zet in op kenniscontent.
- Varieer in content en post regelmatig.
- Tag relevante mensen en bedrijven en gebruik hashtags.
- Meet je organisch bereik.
- Maak een LinkedIn-advertentieaccount aan.
- Voeg vacatures toe aan je pagina.
- Zet je personeel of collega’s in.
- Nodig je connecties uit om je bedrijfspagina te volgen.
1. Vul alle info op je pagina aan.
Het is belangrijk dat je LinkedIn-bedrijfspagina volledig is zodat paginabezoekers meteen de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn. Deze checklist moet volledig afgevinkt zijn:
- Algemene info: contactgegevens, locatie, bedrijfstak en – grootte, specialisaties …
- Beschrijving
- Slogan
- Link naar website + call to action-knop
- Maximaal 3 hashtags
Veel bedrijven herhalen bij de ‘beschrijving’ wat er op hun website staat. Probeer dit te vermijden. Google houdt namelijk rekening met het eerste deel van je omschrijving en geeft de voorkeur aan een unieke tekst als het op SEO aankomt. Vermeld het belangrijkste eerst en schrijf over de oplossingen die je biedt. Houd steeds in je achterhoofd wat potentiële klanten zoeken en wat jij hen kan bieden.
TIP: Less is more. Vertel iets meer over jouw bedrijf, maar houd je pagina luchtig en leesbaar. Schrijf geen ellenlange teksten. Te lange teksten schrikken paginabezoekers af.
2. Maak je pagina visueel aantrekkelijk.
Potentiële klanten blijven langer op bedrijfspagina’s hangen die er goed uitzien. Voeg een achtergrondfoto toe. Selecteer een foto die bij je bedrijf past. Ook een profielfoto mag niet ontbreken. Gebruik hiervoor het logo van je bedrijf. Opgelet, dit geldt enkel voor je bedrijfspagina. Op je persoonlijke pagina loont het net dat je laat zien wie je bent.
TIP: Je kan je pagina mooier maken door gebruik te maken van kopjes, bullet points, emoji’s, foto en video … Maar hou het wel relevant.
3. Houd je pagina up-to-date.
Je LinkedIn-pagina is je visitekaartje. Het is dan ook belangrijk dat de informatie op je profiel up-to-date is. Gebruik daarvoor deze checklist:
- Is je LinkedIn-pagina volledig?
- Staan je contactgegevens er duidelijk in?
- Ben je bereikbaar?¬
- Straalt je pagina uit wat je wil uitstralen?
- Zijn je teksten voor de lezer geschreven?
- Heb je een achtergrondfoto die bij je bedrijf en dienstverlening past?
4. Zet in op kenniscontent.
Laat je LinkedIn-volgers weten dat je bedrijf leeft. Speel in op trends in de sector en deel jouw expertise met je netwerk. Houd ook altijd je doelgroep in het oog. Dit zijn enkele goede onderwerpen waarover je content kan schrijven en delen:
- Ontwikkelingen binnen het bedrijf
- Toekomstbeeld
- Ontwikkelingen in de branche van je bedrijf
- Vacatures
- Een kijkje achter de schermen
LinkedIn-gebruikers zijn op zoek naar interessante en relevante informatie en niet naar mopjes en grappige filmpjes. Kattenfilmpjes blijven fantastisch, maar op je LinkedIn-bedrijfspagina horen ze niet thuis.
5. Varieer in content en post regelmatig.
Post je de ene keer een video om meer paginabezoekers te trekken, plaats dan de volgende keer content die reacties uitlokt. Experimenteer met verschillende formats en tijdstippen en vergelijk wanneer welke content het beste scoort.
Je kan de betrokkenheid met je doelgroep nog meer verhogen door regelmatig interessante info, artikels en video’s van anderen te delen.
TIP: Voeg een call to action toe. Wat wil je dat je volgers doen? Met ‘Lees meer’ of ‘Download nu’ zet je ze aan tot actie.
Een contentkalender is een handig hulpmiddel om je content te plannen en organiseren. Zo bewaar je een overzicht over wat je wanneer wil posten. Of je kan er ook voor kiezen samen te werken met een bedrijf als The Owl. Als communicatiebureau nemen wij de taak van contentplanning van je over. Wij zorgen ervoor dat er regelmatig gevarieerde content gepost wordt.
6. Tag relevante mensen en bedrijven en gebruik hashtags.
Wil je jouw bereik nog meer een boost geven? Tag mensen en bedrijven die je over je post wil informeren. Vaak hebben zij een bijdrage geleverd aan je content en zullen ze je bericht met plezier liken en delen.
Gebruik hashtags in je posts om bepaalde content makkelijker te vinden of om berichten te filteren. Voeg drie tot vijf veelgebruikte hashtags aan je post toe en vergroot je bereik.
7. Meet je organisch bereik.
Meet en analyseer de prestaties van de niet-gesponsorde berichten op je LinkedIn-bedrijfspagina. Zo kom je er achter welke posts het goed doen en welke niet. Het wordt zo makkelijker om regelmatig je berichtgeving bij te sturen met behulp van je statistieken.
8. Maak een LinkedIn-advertentieaccount aan.
Je kan jouw doelgroep nauwkeuriger targeten door te adverteren op LinkedIn. Zo kan je potentiële klanten bereiken die jou nog niet kennen op basis van functie, sector, bedrijfsgrootte en andere demografische gegevens. Dit kan op twee manieren. Ofwel sponsor je organisch goed scorende content, of je kan ook een volledig nieuwe advertentie maken. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Als communicatiebureau beheren en optimaliseren wij bij The Owl de LinkedIn-advertenties van jouw bedrijf.
9. Voeg vacatures toe aan je pagina.
LinkedIn is een uitstekende plek om nieuw personeel aan te werven. Kandidaten kunnen eenvoudig solliciteren via een LinkedIn-formulier. Jij beslist daarna wie je op gesprek laat komen. Zorg er daarom voor dat alle vacatures van je bedrijf ook op LinkedIn staan. Houd wel in de gaten dat de vacatures up-to-date blijven en verwijder ze als je de juiste persoon hebt gevonden.
10. Zet je personeel of collega’s in.
De mensen maken het bedrijf. Vraag je team om hun persoonlijke profiel met jouw bedrijfspagina te verbinden. Dit doen ze door jouw bedrijfsnaam bij hun huidige werkervaring in te typen. Zodra ze de naam van jouw bedrijf aanklikken is hun persoonlijke profiel met jouw bedrijfspagina verbonden.
Moedig je personeel of collega’s aan om bedrijfsupdates actief te delen. Op die manier zal je veel meer mensen bereiken en wordt je boodschap ook verder verspreid.
TIP: Verwittig je personeel met een speciale knop die tevoorschijn komt wanneer je een post hebt gedeeld. Opgepast, je kan slechts een maximum aantal van 15 medewerkers per keer per week op de hoogte stellen.
11. Nodig je connecties uit om je bedrijfspagina te volgen.
Last but not least. Wij vertienvoudigden maar liefst ons aantal volgers door aan onze connecties te vragen of ze onze pagina wilden volgen. Ga links bovenaan op je bedrijfspagina naar ‘tools voor beheerders’ en klik op ‘connecties uitnodigen’. Opgelet, je kan maar een beperkt aantal connecties per dag uitnodigen.
Lees meer