Hoe gebruik je Instagram voor bedrijven? 10 tips en tricks

Zit je doelgroep op Instagram? Dan is het een logische stap om een bedrijfsaccount aan te maken op het platform. Natuurlijk is het creëren van boeiende content het allerbelangrijkste. Maar het kan zeker geen kwaad om deze 10 extra tips en tricks mee te nemen in je Instagram-strategie.

  1. Zorg dat je een bedrijfsprofiel hebt.
  2. Gebruik visueel sterke beelden.
  3. Vul je profiel volledig in.
  4. Kies een stijl voor je feed.
  5. Maak gebruik van Instagram Stories.
  6. Deel video’s.
  7. Post regelmatig op het juiste moment.
  8. Meet je organisch bereik met Instagram-statistieken.
  9. Experimenteer met advertenties.
  10. Gebruik hashtags die relevant zijn voor je bedrijf en tag je locatie.

1. Zorg dat je een bedrijfsprofiel hebt.

Kies bij het aanmaken van je account op Instagram voor een bedrijfsprofiel. Met dit account kan je later je Instagram-statistieken bekijken, contactinformatie aanvullen en adverteren.

Tip: Als je bij het aanmaken van je Instagram-pagina voor een persoonlijk profiel koos, kan je later nog steeds overschakelen naar een bedrijfsprofiel.

2. Gebruik visueel sterke beelden.

Instagram is een visueel medium. Je concurreert bovendien niet alleen met andere bedrijven, maar ook met vrienden, familie, influencers … Daarom heb je uitstekend beeldmateriaal nodig om de aandacht van je potentiële klanten te trekken.

3. Vul je profiel volledig in.

Wanneer alle info op je bedrijfsprofiel is ingevuld, maak je een professionele indruk. Je bio is daarbij veruit het belangrijkste om aan te vullen. Bezoekers van je profiel moeten in een tekst van 250 tekens weten waarvoor je bedrijf staat en welke meerwaarde je biedt. Vergeet ook zeker niet je contactgevens en een link naar je website toe te voegen.

Ontdek hier nog meer tips voor een optimale IG-bio.

Tip: Je wil als bedrijf op Instagram zo herkenbaar mogelijk zijn voor potentiële klanten. Daarom gebruik je best het logo van je bedrijf als profielfoto.

4. Kies een stijl voor je feed.

Alle foto’s die je op Instagram plaatst, komen in rijen van drie op je feed te staan. Je kiest daarom best een stijl die je consequent toepast. Niet helemaal zeker van je stuk? Geen probleem! Waarom start je niet met een van de 10 Instagram-feed-ideeën die we je meegaven in onze blog?

5. Maak gebruik van Instagram Stories.

Instagram Stories zijn foto’s of korte video’s die je kan delen op je Instagram-bedrijfspagina. Doordat de content op je Instagram Stories slechts 24 uur zichtbaar is, kan je er flink mee experimenteren. Dit is de perfecte gelegenheid voor je bedrijf om klanten een blik achter de schermen te geven.

Tip: Gebruik polls in je Instagram Stories om met je klanten in gesprek te gaan.

Met Story Highlights kan je jouw favoriete Stories permanent in de kijker zetten. Je gebruikt ze best om je klanten over je bedrijf of een aanbieding te vertellen.

6. Deel video’s.

Instagram-gebruikers reageren sneller op video’s dan op andere berichten. Het maken van video’s kost meer tijd, maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Weet je niet goed waar te beginnen? The Owl helpt je graag verder met al je ambitieuze ideeën voor video.

7. Post regelmatig op het juiste moment.

Het heeft geen zin om posts om 3.00 u. ‘s nachts online te zetten wanneer je volgers om 14.00 u. in de namiddag het actiefst zijn. Hoe je weet wanneer jouw klanten op Instagram zitten? Dat vind je terug in je Instagram-statistieken. Meer informatie over het tijdstip en de frequentie van je posts vind je in onze blog over de beste tijden om te posten op Instagram.

8. Meet je organisch bereik met Instagram-statistieken.

Meet, analyseer en optimaliseer je content met Instagram Insights. Via deze tab kom je te weten wie je volgers zijn, wanneer ze online zijn… Je kan ook statistieken bekijken voor specifieke berichten en verhalen die je online zette.

9. Experimenteer met advertenties.

Door boeiende content te plaatsen genereer je organisch bereik, maar je kan ook adverteren op Instagram. Je vergroot niet alleen je bereik, maar je kan er ook meer conversies uit halen. Via de business manager van Facebook kan je foto-, video- en carrousel-advertenties maken. Bovendien kan je een gericht doelpubliek targetten. Wil je meer weten over advertising op sociale media? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

10. Gebruik hashtags die relevant zijn voor je bedrijf en tag je locatie.

Wanneer je hashtags gebruikt, komen je berichten terecht in een verzameling. Let wel, gebruik een combinatie van hashtags die relevant zijn voor je bedrijf en die voor het bericht op zich.

Algemene hashtags vermijd je beter aangezien de kans groot is dat je bericht verdwijnt in een zee van posts met dezelfde hashtag.

Vergeet zeker niet in elke post de locatie van je bedrijf te taggen zodat potentiële klanten je sneller vinden.

Voilà, nu weet je alle ins and outs van een Instagram-bedrijfsprofiel. Mocht je toch nog vragen hebben, mag je ons altijd contacteren. Wij helpen je graag verder.