Werken met influencers werkt. Maar hoe?

De marketingwereld verandert voortdurend, maar influencers lijken een permanente plaats in het landschap te hebben veroverd. Met hun grote bereik kunnen ze bijdragen aan de bekendheid van merken, de geloofwaardigheid en de verkoopcijfers. Ze beïnvloeden het consumentengedrag intussen zo sterk dat in Vlaanderen zelfs specifieke regels werden gemaakt voor deze nieuwe soort freelancer. Hen integreren in jouw marketingstrategie kan dus zeker een slimme zet zijn. Maar hoe doe je dat nu precies?

Eigen content door een influencer

Nodig ze uit en ga met hen in gesprek

Het lijkt een voor de hand liggend idee en toch … Heel wat bedrijven bieden namelijk hun service of producten wel aan influencers aan, maar leggen de bal vervolgens in hun kamp. Onze tip om deze personen op een leuke manier in jouw marketingstrategie te verwerken, is om ze simpelweg bij jou op kantoor uit te nodigen. Bevraag hen naar hun persoonlijke ervaring en leg dat bijvoorbeeld vast op beeld of giet het in een leuke podcast. Op deze manier creëer je authentieke content die jij kan verpakken in jouw branding.

Creëer samen een uniek product

De interesse van het publiek van influencers focust zich vaak op de personen zelf. Je wil uiteraard dat de reclame die ze voor jouw service of product maken authentiek blijft. Daarom kan je ze best betrekken bij jouw merk in plaats van hen te laten proberen jouw service of product te doen passen in hun merkidentiteit. Dit doe je simpelweg door ze te betrekken bij de creatie van unieke producten of ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een eenmalige samenwerking waarbij de influencer een exclusief kledingstuk ontwerpt of een uniek evenement organiseert rond jouw merk. Het belangrijkste hierbij is dat je inspeelt op de creativiteit van de influencer, want zij weten wat aanslaat bij hun publiek en wat er in lijn ligt met hun eigen merkidentiteit. Zo creëer je zonder moeite een authentieke en exclusieve campagne.

Laat hen content voor jou creëren

Deze meer traditionele manier om samen te werken met influencers, blijft interessant! Om te zorgen dat de content die zij je terugsturen bij je merk past, stel je best vooraf je campagne voor in een overzichtelijk document. Vermeld wat je van hen verwacht, welke sfeer je wil creëren, wat er wel en niet mag en vooral: de deadline voor de eerste versie van hun content. Zo heb jij tijd om de gemaakte content en de bijhorende teksten na te kijken en indien nodig verbeteringen te geven. En, afhankelijk van het kanaal, mag je uiteraard relevante hashtags niet vergeten.

Leg de focus niet op de influencer

Een discretere manier om influencers in jouw marketingstrategie te verwerken, is om beelden waarop ze jouw merk dragen of van jouw dienst genieten op jouw kanalen te delen. In deze posts leg je de focus net niet op de persoon in het beeld, maar net op het product of de dienst. Hierdoor lijkt de steun van de influencer aan jouw merk meteen een stuk authentieker dan wanneer ze zelf reclame voor je maken op hun eigen kanaal. Een andere manier om influencers zelf in beeld te brengen, is om testimonials te publiceren die je bij hen afneemt (of laat afnemen door die toppers van The Owl 😇). Het enige minpunt bij deze manier van werken, is dat je geen beroep kan doen op de volgers van deze bekende personen.

Pin reacties die jouw klanten kunnen overtuigen

Deze manier om een influencer in te zetten voor jouw merk sluit aan bij onze vorige tip. Maar dit is een mogelijk goedkopere manier van samenwerken. In plaats van influencers te vragen om zelf in beeld te komen, kan je hen bijvoorbeeld vragen om te reageren op enkele posts over het product of de dienst die je wil promoten. Wanneer geïnteresseerde klanten jouw posts dan bekijken, raken ze misschien sneller overtuigd om ook effectief over te gaan tot een aankoop. Lovende reacties werken altijd positief en zeker als ze van bekende mensen komen!

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om influencers te verwerken in jouw marketingstrategie. Bekijk wat jouw merk nodig heeft en stem het soort samenwerking daarop af. Want mensen in beeld brengen werkt. Waarom dat zo is, kan je lezen in onze blog: ‘Waarom content met een gezicht beter scoort‘.

Doe je toch liever beroep op een tussenpersoon om alles vlot te laten verlopen? Neem dan zeker contact op met ons team. Wij helpen je met veel plezier verder.