Wat Hebben We Deze Maand Geleerd? December 2019

2019 loopt op zijn einde, net als het decennium. Was je in tussentijd te druk bezig met ervoor te zorgen dat je kalkoen niet aanbrandde? Geen nood, wij zetten alle belangrijkste nieuwtjes van december nog eens op een rij. Wij zijn alvast helemaal klaar om het nieuwe jaar in te vliegen.

Het jaar van The Owl

2019 is voorbijgevlogen. We verwelkomden een nieuw uiltje in ons nest en we hebben bergen werk verzet. Wij zetten alvast koers naar 2020.

Bekijk hieronder ons jaar in enkele leuke cijfers! ⬇️

The Happy Broadcast

We krijgen dagelijks zoveel slecht nieuws te verwerken dat het soms lijkt alsof de apocalyps nabij is. Hoewel het belangrijk is om problemen te (h)erkennen, is het minstens even belangrijk om te melden wanneer zaken wel goed gaan. Boredpanda.com richtte daarom The Happy Broadcast op. Op het einde van elk jaar zetten zij de meest positieve nieuwsfeiten van dat jaar op een rijtje. In 2019 waren dat er maar liefst vijftig. Wist je dat Nederland in 2019 het eerste land zonder zwerfhonden is? Of dat een man in India gedurende 35 jaar elke dag een boom heeft geplant? Ondertussen is dat bos groter dan Central Park in New York.

Het volledige artikel lees je hier.

Boomer’ is het Van Dale Woord van het Jaar 2019

Het woord kreeg in de online poll maar liefst 41,8 procent van de stemmen. ‘Boomer’ is afgeleid van het woord babyboomer en wordt gebruikt als synoniem voor een oudere persoon die niet mee is met de tijd. In online discussies worden denkbeelden die door jongeren als ouderwets worden beschouwd vaak ontkracht met de kreet ‘Ok, boomer’.

 

Lees het volledige artikel hier.

Missie geslaagd: 20 miljoen dollar om 20 miljoen bomen te kunnen planten

In onze WHWG-blog van de maand oktober hadden we het over Youtuber Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, en zijn #TeamTrees challenge. Zijn doel? Twintig miljoen dollar inzamelen om zo twintig miljoen bomen te kunnen planten tegen 1 januari 2020. Amper twee maanden nadat MrBeast gestart is, heeft hij de 20 miljoen dollar op zak. Met dank aan zijn grote YouTube-gemeenschap, maar ook aan bekende donoren zoals Elon Musk. Ze mogen hun doel dan gehaald hebben, toch roept #TeamTrees op om te blijven te doneren.

Het volledige artikel lees je hier.

I’m dreaming of a white Christmas

Het Canadese agency Wunder nam deze uitspraak wel heel letterlijk. Ze kochten voor 10.000 dollar aan advertentieruimte om het vervolgens met niets op te vullen. ‘White Christmas’, zoals zij de campagne noemen, geeft mensen rust in een tijd waarin we een zondvloed aan advertenties over ons heen krijgen. Zo verschijnen er overal lege billboards, witruimte in kranten en op sociale media en zelfs enkele seconden radiostilte. Een witte Kerst krijgt opeens een heel andere betekenis.

Lees het volledige artikel hier.

A Whopper of a secret

Burger King is erin geslaagd om zijn grootste concurrent McDonalds te vernoemen in zijn reclame en er toch zelf het beste uit te komen. De fastfoodketen onthult dat er een Big Mac verstopt zat in elke Whopper-advertentie in de UK dit jaar. Zo willen ze bewijzen dat de Whopper wel degelijk groter is dan zijn equivalent. Geniaal? Beslis zelf maar.

Bekijk de video hier.