10 redenen waarom jouw bedrijf sociale media moet gebruiken

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Het aantal gebruikers wereldwijd blijft stijgen. Met de verschillende platformen kan je makkelijk en snel een grote groep mensen bereiken. Lees verder en ontdek waarom sociale media een must zijn voor zowel kleine start-ups als grote bedrijven.

1. Bereik je doelgroep in grote aantallen

Elk jaar krijgen Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Snapchat en co meer gebruikers. Socialemediakanalen zijn dan ook ideaal wanneer je een grote groep mensen wil bereiken en overtuigen van de expertise van je bedrijf. Een potentiële klant kan bijvoorbeeld via een Facebook-post over je bedrijf beslissen om je website te bezoeken.

Met sociale media kan je bovendien een specifiek doelpubliek bereiken. Wil je jongeren tussen de 16 en 24 jaar bereiken? Dan zit je met TikTok goed. Wil je inzetten op employer branding? Dan zijn Facebook en LinkedIn interessant. Ontdek hieronder welk kanaal het beste bij jouw doelgroep aansluit. Of lees onze ‘Welk socialemediakanaal is het beste voor jouw bedrijf’-blog voor nog meer tips.

2. Merkbekendheid

De algoritmes van de verschillende platformen kunnen jouw bedrijf helpen om op korte termijn erg populair te worden op sociale media. Je kan meer lezen over het algoritme van Instagram in onze ‘Hoe kan je groeien op Instagram?’-blog.

Om goede resultaten te behalen, heb je content nodig die actueel en relevant is. Het zal even zoeken zijn voor je weet welke content populair is bij je volgers. Maar wanneer je de juiste aanpak hebt ontdekt, plukt je bedrijf hier de vruchten van.

Hulp nodig bij het maken van een contentstrategie? Als content agency helpt The Owl jou graag verder. Neemt contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

3. Creëer vertrouwen

Door je socialemediakanalen aan te vullen met juiste informatie en regelmatig boeiende posts te plaatsen, straalt je bedrijf authenticiteit uit. Stel je medewerkers voor aan je volgers en laat zien hoe bestaande klanten jouw producten of diensten gebruiken. Bezoekers van je bedrijfspagina zullen zo sneller geneigd zijn je brandte vertrouwen.

4. Connecteer met je doelgroep

Sociale media zijn ideaal om met je doelgroep te communiceren. Als je als bedrijf open en eerlijk communiceert, bouw je een band op met huidige en potentiële klanten. Bovendien laat je aan de buitenwereld zien dat jouw klanten belangrijk voor je zijn.

Verder kan je door je sociale media te monitoren belangrijke berichten over je bedrijf opmerken en uitvergroten. Negatieve berichten kan je dan weer aanpakken voordat ze een groot probleem worden.

5. Doelgericht adverteren

Wij raden aan om je organische content aan te vullen met advertenties. Er zijn twee opties: een post boosten of advertenties lanceren. Wanneer je een bedrag aan een organische post spendeert, bereik je met die post meer mensen.

Een advertentie maak je voor een specifiek doeleinde. Bij het maken van zo’n campagne heb je steeds volledige controle over je budget, de doelgroep en de duur van je advertenties. Met Facebook-advertenties kan je bijvoorbeeld gebruikers segmenteren op locatie, opleidingsniveau, sector… Achteraf zijn de resultaten van je social media-campagnes makkelijk te meten.

 

6. Genereer leads

Er bestaan tientallen doelen die je kan instellen voor jouw advertenties op sociale media. Een van deze doelen is het verzamelen van leads. Wij raden aan om een merkbekendheidscampagne op te starten voor je overgaat op het generen van leads.

Wist jij dat The Owl jou helpt bij het opzetten van advertenties op sociale media? Wij geven je vrijblijvend extra info.

 

 

7. Retargeting

Je kan data gebruiken om je klanten of bezoekers opnieuw aan te spreken op je sociale media. Mensen die bijvoorbeeld producten in hun winkelwagen hebben achtergelaten, zijn belangrijke potentiële klanten. Via een gerichte advertentie op sociale media kan je deze bezoekers terug naar je website leiden.

 

 

8. Genereer traffic naar je website

Via berichten en advertenties op social media kan je makkelijk gebruikers naar je website leiden. Het delen van bijvoorbeeld een blogbericht op je socialemediakanalen is een handige manier om bezoekers met bepaalde interesses naar je website te lokken.

 

 

9. User Generated Content

Sommige klanten posten spontaan een bericht of story op sociale media waarin ze je bedrijf promoten. Voor bedrijven is zo’n user generated content van onschatbare waarde. Het is de mond-tot-mondreclame van het laatste decennium. Potentiële klanten vertrouwen de mening van derden nu eenmaal. Creatief zijn is de boodschap! Hulp nodig? Als content agency is het onze taak om UGC-campagnes te bedenken. Je kan hier contact met ons opnemen.

 

 

10. Verbeterde SEO ranking

De SEO-vereisten om een succesvolle ranking te behalen, veranderen voortdurend. Maar uit recent onderzoek blijkt dat je via sociale media expertise, autoriteit en betrouwbaarheid kan creëren. Door je bedrijf via social media te promoten, zal je merkbekendheid toenemen.

Dankzij die merkbekendheid besluiten mensen om rechtstreeks naar je website te surfen. Hoe groter het percentage directe bezoekers op je website, hoe positiever het effect op de ranking van je website.

 

 

Door het grote bereik en de doelgerichte adverteermogelijkheden zijn sociale media een vast onderdeel geworden in het marketingplan van elk bedrijf.

Hulp nodig met de social media van jouw bedrijf? Wij werken een socialemediastrategie op maat uit. Neem hier contact met ons op.

Nog niet uitgelezen? Ontdek hier of een Facebook-bedrijfspagina nog nuttig is in 2021.